Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Anamaria Coroiu de la CSM Oradea, o speranță reală a tenisului de câmp bihorean


În perioada 17-23 noiembrie s-a desfășurat la București pe terenurile acoperite ale Clubului Sportiv Dinamo un puternic turneu din Circuitul Național al Federației Române de Tenis, Trofeul Marin Bădin- Head. Acest veritabil Campionat Național al categoriei 14 ani a reunit la start 116 din cei mai valoroși tenismeni ai țării, fete și băieți.

Anamaria Coroiu de la CSM Oradea a reușit cea mai bună performanță a ei într-un turneu de asemenea anvergură, reușind să dispute finala competiției. Tânăra tenismenă, originară din Șuncuiuș a trecut în turul II de Andreea Moise (LPS-CSS Constanța) cu scorul de 6-4, 6-1, în turul III de Maria Angela Gașpar de la CS Sport 4 Fun Timișoara cu 6-3, 6-1, în sferturi a învins-o pe Isabelle Turturea de la Tenis Club Stănică Craiova cu scorul de 4-6, 7-6(6), 6-3, apoi, în semifinale a trecut cu 6-4, 6-4 de Stancu Angeline (AS Club Sportiv Dax București), pentru ca în finală să cedeze în fața tenismenei Joulia Cârstea de la LPS CSS Pitești cu 6-2, 3-6, 2-6.

Anamaria Coroiu are 13 ani, este elevă premiantă în clasa a VII-a B (diriginte prof. Maria Tușer) a Liceului de Arta Oradea (director prof. Mihaela Bondor). „Fata din Șuncuiuș, strada Transilvaniei nr. 389, a început tenisul la 8 ani la Sala de Sport din Vadu Crișului, a continuat la sala din Șuncuiuș în cadrul proiectului ”Tenis în comune și sate” susținut de Consiliul Județean Bihor la care au participat pe bază de voluntariat cinci profesori de sport din județ. Acum este legitimată la CSM Oradea, iar de pregătirea ei se ocupă Ionuț Hodișan, antrenor și prof. Constantin Stohor, preparator fizic”, după cum precizează într-un comunicat directorul CS Voința, Mircea Drăgoi.

De menționat că Anamaria are în palmares mai multe turnee naționale câștigate, unul dintre acestea, de care este mândră, fiind Trofeul Siroco-Defileul Crișului, care s-a desfășurat în luna februarie în sălile de sport din Șuncuiuș și Vadu Crișului, cel pe care l-a câștigat fiind încurajată de locuitorii și prietenii din comuna ei natală. De asemenea, anul trecut a reușit rara performanță de a triumfa în trei turnee, la Arad, Timișoara și Satu Mare într-o singură lună.

Pentru ea a început și circuitul internațional de turnee cu participări la competițiile organizate de Federația Internațională de Tenis (ITF).

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *