Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Andrei Mandache și Bobe Nicolescu, convocați la naționala de baschet


Jucătorii echipei CSM CSU Oradea, Andrei Mandache și Bobe Nicolescu au fost convocați la echipa națională de baschet a României, pentru jocurile din cea de-a treia „fereastră” a campaniei de calificare la FIBA Basketball World Cup 2019. Conform site-ului clubului bihorean, cei doi jucători de la CSM CSU Oradea au fost prezenți în prima reprezentativă la EuroBasket 2017, respectiv în primele două ferestre ale actualei campanii de calificare.

Potrivit convocatorului, reunirea este programată pentru data de 18 iunie, la București.

Programul echipei naționale de baschet masculin a României în perioada 18 iunie – 2 iulie cuprinde cantonamentul de la București, din perioada 18-27 iunie, apoi deplasarea și meciul din Olanda, ce va avea loc pe 29 iunie. Apoi, între 29 iunie și 2 iulie va avea loc cantonamentul de la Cluj-Napoca, meciul cu Croația fiind programat pe data de 2 iulie la Sala Polivalentă din Cluj.

Până în prezent, echipa României are 2 victorii și 2 înfrângeri și se menține în cursa pentru calificarea din grupa în care se mai regăsește Italia.

De menționat că primele trei clasate vor obține accesul către faza a II-a a campaniei de calificare pentru FIBA Basketball World Cup 2019. Echipa de pe locul 4 va juca în calificările pentru EuroBasket 2021.

De precizat și faptul că un alt jucător al echipei CSM CSU Oradea, Goran Gajovic a fost convocat la echipa națională a Muntenegrului pentru această cea de-a treia fereastră din campania de calificare la FIBA Basketball World Cup 2019. De asemenea, Tudor Fometescu a fost inclus în lotul lărgit al echipei naționale U20 masculin a României, echipă care va participa la Campionatul European U20 masculin Divizia A, ediția din acest an.

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *