Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Apel la înscrierea de proiecte pentru Swimathon Oradea 2020


Fundația Comunitară Oradea lansează astăzi apelul de proiecte pentru Swimathon Oradea 2020. Până pe 31 iulie 2020, ONG-uri sau grupuri de inițiativă din județul Bihor își pot înscrie cauzele/proiectele pentru a participa la o ediție mai aparte, pe platforma https://swimathon.fundatiacomunitaraoradea.ro/proiecte/creeaza

Din 2013, la Swimathon Oradea se fac valuri de generozitate pentru a schimba pozitiv mica noastră comunitate bihoreană. An de an, ne-am dat întâlnire la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu” cu oameni cu suflet mare şi spirit civic, angajați din companii, antreprenori și chiar copii pentru a exersa empatia, implicarea socială și dărnicia pentru cauze relevante și transformatoare pentru județul nostru. Swimathon ne-a făcut oameni mai atenți la nevoile din jurul nostru și ne-a implicat într-un fenomen colectiv mai important decât noi.

Anul acesta nu ne vom mai întâlni la bazin pentru mica noastră „olimpiadă”. Experiența evenimentului va pune mai presus de competiție, colaborarea și efortul comun de a schimba în bine comunitatea. Vom păstra la această ediție inedită emoția, energia binelui și generozitatea cu care bihorenii ne-au obișnuit de-a lungul anilor. Până la urmă înotul era pretextul de a face schimbări pozitive în comunitate, nu?

Ce este Swimathon?

Swimathon este un eveniment de strângere de fonduri prin care companiile, organizațiile, grupurile de inițiativă și persoanele fizice pot desfășura campanii de strângere de fonduri pentru susținerea unor inițiative, cauze sau proiecte diverse de implicare în comunitate.

 Cum funcţionează anul acesta Swimathon Oradea?

  1. Organizațiile și grupurile de inițiativă își înscriu proiectele/cauzele până pe 31 iulie 2020;

Un grup de inițiativă, fie că e format din prieteni sau că reprezintă un ONG, înscrie la Swimathon un proiect cu impact în comunitate. După validarea proiectului de către boardul FCO, fiecare echipă de proiect își va atrage înotători virtuali în număr nelimitat, care vor avea rolul să promoveze cauza în vederea strângerii de donații și sponsorizări.

  1. Înscrierea înotătorilor virtuali/echipelor de înotători-fundraiseri și a Ambasadorilor se va face din momentul validării proiectelor  până în 22 august 2020;

Swimathon Oradea 2020 nu are limite de spațiu, timp și cu atât mai mult de generozitate. Ediția cu numărul 8 vine cu o provocare deschisă tuturor celor care doresc să înoate în spații alternative bazinului (piscine private, piscine publice, lacuri, râuri, mări, oceane, etc.) pentru a-și îndeplini obiectivul sportiv (fiecare înotător își va propune propriul obiectiv în funcție de propriile capacități sportive). Dacă până acum evenimentul aduna la un loc preponderent înotători bihoreni, anul acesta oricine și de oriunde poate înota la Swimathon Oradea până în data de 22 august 2020. În paralel, se vor putea înscrie maxim 40 de înotători  experimentați în înotul în ape deschise, pentru a participa în data de 22 august 2020, de la ora 10:00, la competiția demonstrativă (fără spectatori, dar cu transmisii live din teren pentru cei de-acasă) pe care o vom organiza la Kingsland Ineu. Tot atunci vom premia cu 1000 lei proiectul susținut de înotătorul care va obține cel mai bun timp în proba de 5000m, iar la finalul campaniei de strângere de fonduri vom acorda un alt premiu de 1000 lei pentru proiectul care va mobiliza cele mai multe fonduri în toată această perioadă.

Fundația Comunitară Oradea încurajează generozitatea, solidaritatea și activismul local, oferind celor ce doresc să se implice în rezolvarea problemelor din comunitate o modalitate de a face acest lucru. Prin intermediul unor evenimente sportive, ONG-urile se întâlnesc într-un cadru dinamic atât cu donatorii și voluntarii, cât și cu cei ce au nevoie de sprijin.

Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul Fundației Comunitare Oradea http://www.fundatiacomunitaraoradea.ro/activitati/swimathon și pe pagina de facebook a evenimentului https://www.facebook.com/SwimathonOradea/ .

 Contact: Claudia Abrudan

Director Executiv

Tel: 0743 295 486

E-mail: director@fundatiacomunitaroradea.ro

 Fundația Comunitară Oradea este o organizație nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, care își propune îmbunătăţirea vieţii locuitorilor din judeţul Bihor prin mobilizarea şi distribuirea de resurse pentru iniţiative locale. Facem posibil acest lucru prin încurajarea spiritului filantropic și de responsabilitate socială al organizaţiilor nonguvernamentale, companiilor și persoanelor fizice/grupurilor de iniţiativă, cu scopul de a acoperi nevoile mereu în schimbare ale comunității. Fundația Comunitară Oradea face parte din programul național de “Fundații Comunitare”, inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare, în parteneriat cu Fundația Pentru Parteneriat și Fundația Pact, cu sprijinul financiar al Charles Stewart Mott Foundation, Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe și Romanian-American Foundation.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *