Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Aproape 200 de șoferi au depășit limita vitezei legale


În perioada 6 – 8 iulie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 279 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 79.365 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 10 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute trei certificate de înmatriculare, au fost constatate 12 infracțiuni și șapte tamponări.

196 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 33 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, șapte sancțiuni au fost aplicate pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip mâini libere, două pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționați cinci bicicliști, au fost sancționate cinci depășiri neregulamentare, iar 31 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

*

Ștei / Implicat într-un eveniment rutier fără victime, în timp ce conducea cu o concentrație alcoolică ridicată.

Duminică, 8 iulie, la ora 7,10, polițiștii Secţiei nr.10 de Poliţie Rurală Ştei aflaţi în patrulare intercomunală s-au sesizat din oficiu că pe D.N. 76 s-a produs un eveniment rutier fără victime.

Polițiștii au identificat persoana bănuită că ar fi condus autoturismul implicat în evenimentul rutier ca fiind un bărbat de 30 de ani, din comuna Rieni, judeţul Bihor. Acesta este bănuit că,  în timp ce conducea un autoturism pe direcţia Ştei – Rieni, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de carosabil, într-o curbă deosebit de periculoasă, a pierdut controlul volanului, a pătruns pe contrasens, iar apoi a intrat în coliziune laterală cu un stâlp din beton care susține rețeaua electrică, de pe trotuarul din stânga carosabilului.

În urma coliziunii a rezultat avarierea autoturismului, însă nu au rezultat victime.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Secţiei nr.10 de Poliţie Rurală Ştei.

*

Marghita / Identificat cu operativitate de polițiștii rutieri după ce a fost implicat într-un eveniment rutier fără victime, în timp ce conducea fără permis și sub influența alcoolului.

Sâmbătă, 7 iulie, la ora 17, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Marghita au fost sesizați că ieșirea din localitatea bihoreană Bogei, pe drumul județean 191/A, înspre localitatea Ciutelec, s-a produs un eveniment rutier fără victime, iar conducătorul autoturismului a plecat de la fața locului.

Polițiștii Secției nr.4 de Poliție Rurală Marghita în colaborare cu polițiștii Biroului Rutier Marghita au identificat cu operativitate persoana bănuită că ar fi condus autoturismul implicat în evenimentul rutier ca fiind un bărbat de 41 de ani, din comuna Tăuteu.

În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a constatat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, în urma testării sale cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Marghita.

*

Oradea / Implicat într-un eveniment rutier fără victime, în timp ce conducea fără permis și sub influența alcoolului.

Sâmbătă, 7 iulie, la ora 21.30, un tânăr de 18 ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea o autoutilitară pe strada Vămii din Oradea, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și având o concentrație alcoolică de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat, a fost implicat într-un eveniment rutier fără victime. Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii rutieri orădeni.

*

Husasău de Tinca / Dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.

Vineri, 6 iulie, în jurul orei 23,50, pe drumul  județean 795/A, în localitatea Husasău de Tinca, polițiștii Secției nr.5 de Poliție Rurală Oradea au depistat în trafic un bărbat de 48 de ani, din comuna Husasău de Tinca, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Secției nr.5 de Poliție Rurală Oradea.

*

Ștei / Dosar penal pentru refuz de recoltare a probelor biologice.

Duminică, 8 iulie a.c., în jurul orei 03.20, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Oraș Ştei şi cei ai Secţiei nr.10 de Poliţie Rurală Ştei au depistat în trafic un bărbat de 35 de ani, din comuna Lunca, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism pe strada Poet Andrei Mureşanu din Ştei. Acesta a refuzat să oprească la semnalul regulamentar al poliţiştilor, prin urmare s-a procedat la urmărirea sa, acesta fiind oprit în trafic pe drumul județean 764F, în comuna Lunca.

La solicitarea legală a polițiștilor, cel în cauză a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât și recoltarea de probe biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii din Ștei.

*

Cercetați penal după ce au fost depistați de polițiști în timp ce conduceau mopede, fără permis și sub influența alcoolului.

Duminică, 8 iulie, la ora 18,10, pe drumul comunal 188, în localitatea bihoreană Șerani, polițiștii Secției nr.1 de Poliție Rurală Borod au depistat în trafic un localnic de 64 de ani, în timp ce conducea un moped, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și având o concentrație alcoolică de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, sâmbătă, 7 iulie iulie, pe drumul județean 764 Remetea, polițiștii Secţiei nr.2 de Poliţie Rurală Beiuş au depistat în trafic un bărbat de 44 de ani, din comuna Remetea, în timp ce conducea un moped, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și având o concentrație alcoolică de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele cazuri a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă.

*

Aleșd / Dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.

Sâmbătă, 7 iulie, la ora 16,13, polițiștii rutieri din Aleșd au depistat în trafic un bărbat de 43 de ani, din municipiul Marghita, în timp ce conducea un autoturism pe strada Nucului din Aleşd, având o concentrație alcoolică de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii rutieri din Aleșd.

Alina Dinu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *