Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Arme albe ale suporterilor unguri, pentru meciul de handbal de la Craiova


În noaptea de 10 spre 11 noiembrie 2017, în jurul orei 1,45 jandarmii Inspectoratului de Judeţean Bihor, în cooperare cu  jandarmi ai Grupării Mobile Cluj-Napoca, au executat o misiune de asigurare a ordinii publice pe timpul tranzitării judeţului Bihor, a unei galerii de suporteri.

Este vorba de suporteri ai unei echipe de handbal feminin, din Debrecen – Ungaria, care se deplasa spre Craiova.

Imediat după ce galeria a intrat în ţară prin Vama Borş, cele două autocare în care se aflau aproximativ 100 de suporteri, au fost controlate.

Au fost controlaţi atât suporterii, cât şi cele două mijloace de transport cu care aceştia se deplasau.

În urma acestui control, au fost găsite abandonate diferite bunuri, materiale pirotehnice şi arme albe: 2 bâte de baseball, baston telescopic, lanternă cu electroşocuri, pulverizator cu substanţe iritant-lacrimogene, un box de metal, 10 cuţite şi pumnale de diferite modele, mai multe petarde de diferite dimensiuni şi două fumigene, cagule şi o mască.

Toate aceste bunuri au fost ridicate în vederea confiscării.

Nu au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, nu s-au întocmit acte premergătoare pentru săvârşirea vreunei infracţiuni, deoarece nu s-a putut stabili cine era deţinătorul de drept a bunurilor.

Suporterii echipei din Debrecen, au fost însoţiţi de jandarmi pe tot itinerarul parcurs de către aceştia, până la limita de judeţ, fiind preluaţi apoi de colegii lor din judeţul Arad.

Jandarmii vor monitoriza tranzitarea judeţului Bihor şi la întoarcerea acestora spre Ungaria.

Căpitanul Daniel Bizău, IJJ Bihor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *