Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Dialoguri cu artistul Dan Perjovschi, la Oradea


În 16 noiembrie, în spațiul „Comuniteca”, amenajat de Fundația Comunitară Oradea în incinta Crișul Shopping Center a fost organizată  o întâlnire cu artistul Dan Perjovschi.

Desenator, ilustrator, scriitor, jurnalist și autor român de excepție, Dan Perjovschi trăiește la București și Sibiu.

Desenează cu umor direct pe pereții muzeelor din toată lumea comentând politic, social și cultural cotidianul societății globale. Desenele lui sunt o sinteză între desenul de presă, graffiti, comix și artă brută. A avut expoziții personale la Tate Modern Londra, MoMA New York, Macro Roma, Moderna Museet Stockholm, Reykyavik Art Museum, Vannabbe Eindhoven sau Kiasma Helsinki și expoziții de grup la Centre Pompidou Paris, Tate Liverpool, Castello di Rivoli Torino, MoMA San Francisco, MUAC Mexico, MAM Varsovia, MCBA Lausanne sau MOT Tokyo. A participat la bienalele de artă Manifesta, Istanbul, Venetia, Sao Paulo, Moscova, Sydney, Lyon, Dublin, Timisoara si Jakarta, a primit premiul George Maciunas în 2004, premiul ECF Principesa Margriet, Amsterdam 2012 (cu Lia Perjovschi) și în 2016 premiul Rosa Schapire Kunsthalle Hamburg.

Dan Perjovschi este laureatul Fundației pentru drepturile omului Gheorghe Ursu 1999 și al Galei Societății Civile CERE Participare 2016. Dan Perjovschi ilustrează din 1991, săptămânal, Revista 22 București.

Claudia ABRUDAN,  Director Executiv, e-mail: director@fundatiacomunitaroradea.ro

Fundația Comunitară Oradea este o organizație nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, care își propune îmbunătăţirea vieţii locuitorilor din judeţul Bihor prin mobilizarea şi distribuirea de resurse pentru iniţiative locale.

Facem posibil acest lucru prin încurajarea spiritului filantropic și de responsabilitate socială al organizaţiilor nonguvernamentale, companiilor și persoanelor fizice/grupurilor de iniţiativă, cu scopul de a acoperi nevoile mereu în schimbare ale comunității.

Fundația Comunitară Oradea face parte din programul național de “Fundații Comunitare”, inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare, în parteneriat cu Fundația Pentru Parteneriat și Fundația Pact, cu sprijinul financiar al Charles Stewart Mott Foundation, Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe și Romanian-American Foundation.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *