Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Asociația culturală ”ANONIM” și deschiderea CLUB 13


 

ASOCIAȚIA CULTURALĂ ”ANONIM” este un grup de tineri artiști care dorește să ofere valoare culturală, artistică, socială și educativă comunității orădene. Membrii fondatori sunt actorii Anda Tămășanu și Ciprian Ciuciu. Punctul de lucru al asociației este pe strada Sucevei, nr.51, o casă mare maro, care găzduiește și salonul Agly.

ANONIM urmează să înceapă în scurt timp o campanie de strângere de fonduri- ”Construiește scena ta anonimă!”- pentru construcția unei scene din lemn dar și pentru amenajarea și dotarea unei săli studio.

Primul eveniment din această toamnă al asociației este deschiderea Club 13 la inițiativa lui Ciprian Ciuciu.

Descrierea evenimentului (https://www.facebook.com/events/2391781487785454/) de sâmbătă, 5 septembrie, ora 16:00:

Suntem un grup de prieteni uniți de niște idei, sau principii. Ne place natura, ne plac excursiile și mersul cu cortul, ne plac jocurile, muzica, ne place să legăm prietenii, ne place să descoperim lucruri noi, să ne dezvoltăm puțin câte puțin în fiecare zi, ne place să ajutăm atunci când putem, să facem lucrurile cum știm mai bine și ne place să fim întotdeauna pregătiți și să știm că putem să ne descurcăm în orice situație.

Unii dintre noi am fost și deci rămânem – cercetași. Și ăsta e modelul pe care am început să construim Club 13.
Un grup bazat pe principii și structură specific cercetășești, îmbogățit cu aptitudini și abilități pe care le considerăm fie primare, fie necesare și deci importante în dezvoltarea armonioasă a fiecăruia dintre noi, atât ca indivizi, cât și ca membri ai comunității în care trăim.

Ne-am organizat în 4 grupe de vârstă, pornind de la 6 ani și mergând până-n pânzele albe! Așadar grupa celor mai mici dintre noi, de la 6 la 9 ani, se va întâlni în fiecare sâmbătă, de la 10:00 la 13:00, grupa de copii ceva mai mari, între 10 și 13 ani, se va-ntâlni de la 13:00 la 16:00, grupa de adolescenți, de la 14 la 17 ani, se va-ntâlni de la 16:00 la 19:00, iar grupa de adulți, începând cu 18 ani, se va-ntâlni între orele 17:00 și 20:00.

La fiecare întâlnire vom învăța ceva nou! Lună de lună vom trece prin unul din cele 12 ateliere, în care vom descoperi și vom pune în practică tot felul de lucruri menite să ne ajute să ne descurcăm în orice situație. Vom învăța să construim, să plantăm, să avem grijă de natură și de cei din jurul nostru, să ne îngrijim de noi înșine și în general vom aspira spre a „lăsa această lume un pic mai bună decât am găsit-o”.

Vom merge în excursii, în tabere și vom organiza tot felul de evenimente, cu caracter comunitar, sportiv, educațional, sau ecologic. Vom ieși în comunitate, în fiecare lună, pentru a contribui acolo unde vedem necesar. Vom petrece timp cu oamenii care au nevoie de asta, vom ajuta la igienizarea anumitor spații, vom construi și amenaja spații recreaționale, și în general vom face atât cât putem pentru a înfrumuseța și sprijinii comunitatea din care facem parte.

Avem la dispoziție un spațiu mare și primitor, pe care te invităm să-l descoperi Sâmbătă, 5 Septembrie, de la ora 16:00.

Vino să ne cunoști, să povestim mai pe larg despre Club 13, despre activitățile noastre și despre ideea de dezvoltare prin implicare.

Te așteptăm pe strada Sucevei nr. 51, e o casă mare maro, care găzduiește și salonul Agly.

Ne pregătim cu drag și spor pentru întâlnirea cu tine, așa că avem nevoie să știm dacă ajungi pe la noi sau nu. Te rugăm să îți faci rezervare aici, pe eveniment și să ne spui pentru câte persoane, respectiv vârstele acelor persoane. Numărul de locuri este limitat.
Te așteptăm cu drag!”

Cristina PUȘCAȘ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *