Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Asociația „Simona Kadas” îl susține pe Robert, de 8 ani, din comuna Șuncuiuș


Cu ocazia sărbătorilor pascale, Asociația „Simona Kadas” se implică într-o acțiune socială și și-a propus să-l susțină pe Robert, un băiețel de 8 ani, din comuna Șuncuiuș.

Povestea acestuia și dorința de implicare în susținerea lui, ne-o prezintă chiar Simona Kadas, care a fost impresionată de felul cum acesta luptă cu condițiile vitrege ale vieții.

„Am poposit în satul Zece Hotare, comuna Șuncuiuș. Aici l-am întâlnit pe Robert, un băiețel de 8 ani, care trăiește în condiții materiale precare și încearcă să țină pasul cu școala. Robert este un băiețel de o frumusețe rară, brunet, cu părul creț, ochii negrii, a cărui timiditate este dublată de mult bun simnț. El este în clasa a II-a, îi place foarte mult școala, învață foarte bine. Materiile lui preferete sunt: româna, matematica, sportul și desenul.

Pasiunea lui cea mai mare este desenul, iar când va fi mare vrea să devină pictor”, ne-a declarat Simona Kadas.

Din păcate, condițiile în care trăiește nu îl ajută pe Robert să își îndeplinească visul. Mama lui a fost operată în urmă cu trei luni de adenofibramatoză uterină gigantă, iar tatăl său este bolnav de diabet, fiind dependent de insulină, de 14 ani. Mai mult, toată familia trăieşte dintr-un venit total de 399 lei/lună.

„M-a impresionat povestea lui și am decis să îi fac o vizită. Într-adevăr, condițiile în care trăiește nu sunt tocmai plăcute, toți trei locuiesc într-o singură cameră, sunt niște oameni cu probleme, dar foarte primitori. Robert este o dulceață de băiat, am stat de vorbă cu el, este foarte inteligent și merită o șansă la un viitor mai bun. Fiind pasionat de desen i-am dus acuoarele, carioci, creioane colorate, cărți de colorat și printre altele haine și dulciuri. Mi-a promis că atunci când vine la Oradea mă învață să joc șah. Mi-aș dori pe viitor să fac o campanie ca să dăm o șansă copiilor de la țară”, ne-a mai declarat atleta Simona Kadas.

Până atunci însă, Simona Kadas, președintele asociației care-i poartă numele, dorește să-l ajute înainte de sărbători pe Robert, printr-o campanie la care este așteptat să participe oricine este impresionat de povestea lui și care pe data de 4 aprilie poate să-i ofere rechizite, îmbrăcăminte, alimente sau orice altceva ce i-ar putea fi util.

„Fii și tu îngerul lui Robert în data de 4 aprilie 2018”, este sloganul acestei campanii, iar informații suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon 0740 756 598, număr la care răspune chiar organizatoarea acțiunii, atleta Simona Kadas.

 

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *