Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Aurel Gavriș, bronz, la Campionatul European de Judo pentru veterani


Performanță remarcabilă pentru judoka orădeni de la clubul Phoenix, care au participat în perioada 13-16 iunie, în Scoția, la Galsgow, la întrecerile Campionatului European de Judo pentru veterani. Astfel, unul dintre cei doi reprezentanți ai clubului condus de Adrei Bondor și la care activează și cunoscutul medic ginecolog Petru Chitulea, Aurel Gavriș a reușit să se claseze pe podium și să cucerească medalia de bronz. De altfel, aceasta a fost singura medalie cucerită de delegația României, care pe lângă cei doi orădeni, Aurel Gavriș și Tanca Roman, a mai cuprins încă cinci judoka, dintre care două au fost fete.

Performerul delegației române a fost, astfel, orădeanul Aurel Gavriș, care a concurat la categoria +100 kg M3, unde a cucerit bronzul, după ce a disputat trei meciuri, în cadrul cărora a obținut două victorii. Pentru accederea în finală, Gavriș a cedat în fața reprezentantului Franței, dar apoi, pentru medalia de bronz, l-a învins pe reprezentantul Germaniei.

„Este într-adevăr o performanță, atât pentru mine, cât și pentru delegația țării noastre, pentru că la această competiție participă cei mai bun. A fost o întrecere selectă și am putut simții cât de dificil e. Eu vreau însă să le mulțumesc pentru acest rezultat antrenorilor de la club, Aurel Pleș și Ladislau Petraș, președintelui Andrei Bondor și doctorului Chitulea, pentru că m-au ajutat. Suntem o echipă extraordinară și iată că au venit și rezultatele”, a declarat pentru Bihoreanul, Aurel Gavriș.

Celălalt orădean participant la Europenele de veterani de la Glasgow, Tanca Roman, a concurat la categoria 100 kg, unde a ocupat locul 9, după ce a obținut o victorie și a suferit două înfrângeri.

În total, Campionatul European de judo veterani de la Glasgow a reunit la start 1200 de concurenți, proveniți din aproape toate țările de pe „Bătrânul continent”.

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *