Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Autobuzele bihorene, dotate cu GPS, în beneficiul utilizatorilor


30 de operatori de transport au primit toate detaliile referitoare la condiţiile de montare a GPS-ului pe mijloacele de transport, totul  pentru o centralizare în timp real a informaţiilor privind poziţia şi mobilitatea vehiculului de transport.

Pentru beneficiul călătorilor, al transportatorilor și pentru modernizarea mijloacelor de transport, Consiliul Judeţean Bihor pune la dispoziţia operatorilor de transport, gratuit, echipamentele necesare pentru furnizarea datelor solicitate. Montarea echipamentelor se va realiza succesiv în 6 orașe precum Ştei, Beiuş, Salonta, Oradea, Aleşd şi Marghita. Aproximativ 300 de mașini ar urma să fie echipate cu GPS, sistemul rămânând proprietatea județului. Investiția se ridică la 30.000 de euro, la această sumă adăugându-se 20.000 de euro/an pentru asigurarea funcționării în condiții optime a sistemului cel nou. Până în 2019, serviciul de transport public al CJ Bihor va trebui să ofere și posibilitatea cumpărării de bilete prin E-ticketing

Până la finalul lunii septembrie va fi pusă la dispoziția publicului călător o aplicație mobilă, care va indica timpul de sosire al următorului mijloc de transport în comun în stația în care se află un călător pentru un traseu selectat, dar și timpul estimat de ajungere la destinație. Această aplicație va oferi și posibilitatea călătorului de a acorda calificative atât conducătorului auto, cât și companiei de transport, în funcție de calitatea serviciilor și experiența avută pe durata călătoriei.

Consiliul Județean Bihor este prima autoritate a administrației publice locale la nivel județean din România care furnizează servicii de informare printr-o abordare integrată a serviciilor de planificare a călătoriilor pe teritoriul județului.

Dinicu Braghină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *