Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Au rămas 18 zile până la deschiderea oficială a Acvapark-ului


Administraţia Domeniului Public (ADP) a anunţat că în 10 septembrie, de la ora 10, orădenii se vor putea scălda în noile bazine ale celui mai modern Aquapark din vestul României, după finalizarea verificărilor şi optimizarea fluxului vizitatorilor. Deschiderea fusese anunţată iniţial în luna decembrie 2015, martie şi iulie 2016.

După finalizarea verificărilor şi optimizarea fluxului vizitatorilor, conducerea SC Administratia Domeniului Public SA anunţă publicul că data deschiderii Nymphaea Aquapark Oradea este sâmbătă, 10 septembrie 2016, începând cu ora 10.
„Până la deschidere, se face pregătirea personalului, continuă testele de anduranţă, testarea sistemelor informatice şi se aprovizionează cu produsele necesare, atât zonea wellness cât şi unităţile de alimentaţie publică.
Îi aşteptăm atat pe orâdeni cât şi pe turiştii veniţi din alte localităţi să se bucure de cel mai modern aquapark din zonă”, se afirmă într-un comunicat al ADP Oradea.

Aquaparkul are în total 6 corpuri şi 5 bazine exterioare.
micii inotatori2 Corpul 1 cuprinde subsolul cu vestiarele, spațiile tehnice, depozitele frigorifice pentru alimentație publică, parter și etaj, 13 bazine acoperite, 4 aqua-tobogane interioare, spa-ul, centrul wellness, centrul de informare turistică, restaurantul, cabinetul medical şi birourile administrative.
Corpurile 2 și 3 sunt puncte de alimentație publică. Corpul 4 este turnul toboganelor exterioare, de 18 metri înălțime cu platformă de lansare și bazin de aterizare. Corpurile 5 și 6 sunt grupuri sanitare și vestiare.
acvaparc32 La toate acestea se adugă 5 bazine exterioare (cu valuri, de sărituri, olimpic, pentru copii și pentru adulți), un teren multifuncțional de sport pentru baschet, fotbal și handbal, două terenuri de volei de plajă, patru terenuri de sport pentru fotbal de masă și două mese pentru tenis de masă.
Apa din toate bazinele este recirculată, tratată și filtrată corespunzător (5% se reîmprosăteaza cu apă potabilă), iar masajul acvatic este prezent la patru bazine (trei interioare plus unul exterior).
Corpul 1 al Aquaprakului este a treia construcție din România a cărei acoperiș este realizat dintr-o membrană folie triplu strat și pernă de aer comprimat.
În ceea pe privește terenul de peste 1 ha şi jumătate care dă înspre Crișul Repede, acesta a fost concesionat de Primăria Oradea de la Apele Române și este amenajat corspunzător, prin însămânțare cu iarbă și cu bănci de odihnă.acvaparc34 Realizat prin Programul Operațional Regional 2007 -2013, proiectul are o valoare de 92 de milioane de lei şi este cea mai mare investiție publică de acest gen din România, prin care s-a urmărit diversificarea și îmbunătățirea serviciilor turistice în general și de agrement în special, oferite locuitorilor municipiului Oradea și turiștilor, ridicarea standardului de oferă turistică, exploatare durabilă și responsabilă a resursei minerale geotermale.
Potrivit preţurilor practicate, „noul acvaparc este mai puţin accesibil buzunarului românului de rând, publicului cu bani puţini. Pensionarii pot utiliza Strandul Ioşia”, după cum a afirmat primarul Ilie Bolojan.

Vasilică Ichim, OradeaPress

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *