Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

„Ochi de vultur” la fruntarii


Cetăţean indian oprit din drumul ilegal spre Spaţiul Schengen

Poliţiştii de frontieră bihoreni au depistat un cetăţean indian, care intrase legal în România, în timp ce încerca să treacă ilegal frontiera româno-ungară, cu intenţia de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.
În data de 26 octombrie 2016, în jurul orei 22, un echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş, judeţul Bihor, pe timpul executării unei misiuni specifice, a observat un bărbat care se deplasa pe jos, spre Ungaria.
Poliţiştii de frontieră au reţinut persoana, la aproximativ 800 metri faţă de linia de frontieră şi au condus-o la sediul sectorului, pentru cercetări.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba despre Singh S, în vârstă de 39 de ani, din India, care intrase legal în România. Acesta a declarat că a încercat să iasă ilegal din ţară cu scopul de a ajunge în Cipru, unde este student. A recurs la această metodă deoarece nu este posesorul unei vize sau permis de şedere valabil pentru Spaţiul Schenghen.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit bărbatului acte de urmărire penală sub aspectul savârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Depistat la volan cu permis de conducere fals

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un cetăţean bulgar care conducea un autoturism în baza unui permis de conducere fals, deoarece documentul original era expirat.
În ziua următoare, în jurul orei 18.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul bulgar Erdzhan M, în vârstă de 44 de ani, la volanul unui autoturism marca Kia, înmatriculat în Bulgaria.
Cu ocazia controlului de frontieră, bărbatului i s-a solicitat să prezinte, pe lângă documentele de identitate şi permisul de conducere.
Poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului prezentat, motiv pentru care au fost efectuate cercetări, în urma cărora s-a constatat că permisul de conducere este fals.
În urma verificărilor în baza de date, s-a stabilit că cetăţeanul bulgar deţine dreptul de a conduce un autovehicul pe drumurile publice, însă avea permisul de conducere original expirat.
Faţă de cele constatate, acesta a declarat că a cumpărat documentul în schimbul sumei de 300 de euro de la un cetăţean turc, pe teritoriul Germaniei.
Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals şi au aplicat o sancţiune contravenţională pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu permis de conducere expirat.
La finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun.

Comisarul şef Laura Bondar, de la ITPF Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *