Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Cineclubul Bibliotecii Județene ”Gh. Șincai” reia activitatea lunară cu filmul


Cineclubul Marienbad, activ în cadrul Mediatecii Bibliotecii Judeţene Gheorghe Şincai” Bihor, anunţă reluarea proiecţiilor de filme clasice, începând de vineri, 10 februarie 2017, ora 17,30, prin difuzarea creației ”Anul trecut la Marienbad” (1961).
 
”Reluarea întâlnirilor cu una dintre cele mai cunoscute capodopere din istoria cinematografiei, cea care a inspirat numele Cineclubului. Dorim, în acest fel, să marcăm un nou capitol în activitatea Cineclubului Marienbad, cu întâlniri mai puţin dese, dar regulate şi la o oră mai accesibilă tuturor”, spun organizatorii.
 
Despre ”Anul trecut la Marienbad” (1961)
 
Într-un hotel luxos şi baroc, sub ochii enigmaticului M. (Sacha Pitoëff), un necunoscut cu accent italienesc (X., Giorgio Albertazzi) pare că încearcă să convingă o femeie tânără şi frumoasă (A., Delphine Seyrig) că ei doi s-au mai întâlnit şi s-au iubit, cu doar un an în urmă, la Marienbad. Amintiri, minciuni, real, imaginar şi fantasme se perindă, în voia unei somptuoase partituri vizuale, sonore şi narative.

Film de Alain Resnais şi Alain Robbe-Grillet
http://www.archivesdefrance.culture.gouv.fr/action-culturelle/celebrations-nationales/recueil-2011/beaux-arts-musique-et-cinema/l-annee-derniere-a-marienbad

Titlul Original: L’année dernière à Marienbad (1961)
Regia: Alain Resnais
Scenariul: Alain Robbe-Grillet
Distribu
ția: Delphine Seyrig, Giorgio Albertazzi, Sacha Pitoëff
Durata: 94 min.

Proiec
ția va avea loc la et. I al Mediatecii Bibliotecii, pe str. Armatei Române, nr. 1/A, Oradea.
Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *