Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Concurs interjudețean ”Creștinul acasă, la școală, în biserică și comunitate”


Inspectoratul Școlar Județean Bihor în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei a organizat o nouă ediție a concursului interdisciplinar interjudețean ”Creștinul acasă, la școală, în biserică și în comunitate”.

Urmărind educarea elevilor în sensul respectării şi promovării valorilor religioase și desfășurat în cadrul unui proiect educativ competiția și-a propus: evidențierea și încurajarea participarii elevilor la viaţa parohiei si implicarea în activităţi de voluntariat; sublinierea rolului programelor educative extracurriculare ca formă complementară de educație religioasă; consolidarea parteneriatului școală-Biserică-familie-comunitate în formarea la elevi a unei conduite moral-religioase, respectiv identificarea si promovarea talentelor literare și artistice  în domeniul religios.

Concursul structurat pe mai multe secțiuni: creație literară, creație plastică, film/documentar, fotografie a fost cuprins în Calendarul Activităților Educative Interjudețene și Regionale a Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice pe anul 2016 adresându-se elevilor de la toate ciclurile de învățământ.

Concursul a reunit peste 180 de elevi din ciclul primar, gimnazial și liceal, reprezentând județele: Alba, Satu-Mare,Timiș, Brașov, Sălaj, Suceava, Sibiu, Botoșani, Bihor și Municipiul București.

Lucrările au fost evaluate de o echipă multidisciplinară constituită din profesori pentru învățământul primar, profesori de limba și literatura română, religie și desen și coordonată de inspectorul școlar general și inspectorul școlar pentru disciplina religie din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Bihor, respectiv consilierul pentru probleme de învățământ și tineret din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei.

S-au acordat premii și mențiuni pentru fiecare secțiune.

S-a evidențiat numărul mare de participanți în raport cu celelalte ediții, precum și calitatea lucrărilor de la toate secțiunile. Cele mai importante lucrări de la secțiunea creație literară vor fi cuprinse în revista Dascălul creștin, publicație care este coordonată la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Bihor și se adresează tuturor cadrelor didactice indiferent de ciclu de învățământ și de specialitate.

Biroul de Presă al I.Ş.J. Bihor

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *