Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Succese în programele de dezvoltare regională din nord-vestul ţării


Regiunea Nord-Vest conduce în clasamentul regiunilor de dezvoltare din Romania cu un nivel de absorbţie de 90% din fondurile alocate de Comisia Europeană prin REGIO – Programul Operaţional Regional 2007-2013.

La finele lunii mai, Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest a anunţat că în conformitate cu datele finale privind implementarea Programului Operaţional Regional 2007-2013, Regiunea Nord-Vest conduce în clasamentul regiunilor de dezvoltare din Romania cu un nivel de absorbţie de 90% din fondurile alocate de Comisia Europeană prin REGIO – Programul Operaţional Regional 2007-2013.

Astfel, suma totală alocată regiunii noastre prin Fondul European de Dezvoltare Regională a fost de 451,80 milioane Euro, din care fondurile plătite către beneficiari (prefinanţări şi rambursări) a fost de 406,75 milioane Euro, reprezentând 90,03%.

Doamna Sanda Cătană, director general interimar ADR Nord-Vest a declarat: „Am sprijinit implementarea a 653 proiecte finanţate prin REGIO 2007-2013, şi faptul că avem o rată mare de absorbţie din fondurile FEDR se datorează implicării şi muncii depuse atât de beneficiarii noştri, cât şi de către experţii agenţiei”.

Programul Operaţional Regional 2007-2013 a pus la dispoziţia Transilvaniei de Nord finanţări pentru regenerare urbană, infrastructură de transport, infrastructură socială, dezvoltarea mediului economic, patrimoniu cultural şi turism.

Pe perioada de programare vizată  au fost contractate un număr total de 141 proiecte care au vizat investiții în județul Bihor, atât din partea beneficiarilor publici cât si a celor privați.

Tot în aceleaşi note statistice putem menţiona faptul că pentru aceeaşi perioadă şi luând în considerare banii atraşi prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, judeţul Bihor a fost lider între cele şase judeţe din nord-vestul României (Cluj, Satu Mare, Sălaj, Bistriţa, Maramureş, Bihor) cu o sumă atrasă în valoare de 109 milioane de euro.

Pentru anul 2015 Consiliul Judeţean Bihor s-a situat pe locul 4 în România cu sumele de bani atrase din fonduri europene, iar județul Bihor s-a situat pe locul 1 în România.

Președintele Cj Bihor Cornel Popa a declarat ” Așa cum anunțam acum o săptămână cu privire la sumele atrase din fonduri europene de către Consiliul Județean Bihor ca fiind cele mai mari din istoria existenței sale, 108 milioane euro și că județul Bihor este primul pe țară în statistica tuturor banilor europeni atrași de județe, azi nu pot decât să o felicit pe doamna director al Agenției de Dezvoltare Nord Vest, Sanda Cătană și pe domnul Marcel Boloș și pe toți cei care i-au susținut în activitatea dânșilor de-a lungul acestor ani, că iată și regiunea noastră se află pe primul loc în statistica banilor europeni atrași de regiunile de dezvoltare din România prin programul REGIO 2007-2013 “

 

Horia Carţiş – Purtător de cuvânt la Consiliul Judeţean Bihor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *