Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea sunt calificați în finala Cupei României


Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea s-au calificat în finala Cupei României, ediția 2018-2019, după ce a învins miercuri seara U-BT Cluj-Napoca, la BT Arena, cu scorul de 70-66.

Partida a demarat cu Watson, Richard, Nicolescu, Zekovic și Valeika. Roș-albaștrii au marcat primul coș al întâlnirii, însă formația clujeană a replicat cu un parțial de 7-0. Antrenorul Achim a apelat la serviciile lui Nikola Markovic, acesta având un impact imediat în sens pozitiv pentru CSM. Ofensiva roș-albaștrilor nu a funcționat foarte bine pe parcursul primului sfert, însă defensiva a fost la nivel înalt. U-BT a înscris ultimul coș al primei secvențe, unul de trei puncte pentru a trece în avantaj, scor 15-12.

Sfertul al 2-lea a funcționat mult mai bine în faza ofensivă. Marc Carter a adus un plus de energie și intensitate, atacând coșul în dribling. Jocul colectiv a oferit destule momente de satisfacție, lucru dublat de imprecizia echipei adverse din situații în care de obicei clujenii sunt mai eficienți. Oradea a reușit un parșial de 21-8, dar finalul reprizei a aparținut formației de pe Someș. Bobe Nicolescu a comis a 3-a greșeală personală, iar U-BT Cluj a înscris cinci din ultimele șase puncte pentru a se apropia la 34-28.

Orădenii au îmbinat momentele inspirate cu câteva erori în faza de construcție de unde au rezultat posesii pierdute. În pofida acestui inconvenient, CSM CSU a reușit să se mențină în avantaj pe tabela de marcaj. Kris Richard a ieșit la rampă pentru roș-albaștri la finalizare, însă formația clujeană s-a menținut aproape pe tabela de marcaj. Nikola Markovic a înscris ultimul coș al secvenței, ducând scorul la 46-41 cu zece minute înainte de finalul timpului regulamentar.

Sfertul al patrtulea  a demarat cu o triplă semnată Dragan Zekovic, după care Markovic a reușit un coș cu fault pentru a desprinde CSM-ul la nouă puncte. Bobe Nicolescu a răspuns de pe semicerc la reușita lui Rasic, după care același Zekovic a transformat de pe semicerc ducând avantajul orădenilor la 12 puncte cu șapte minute și 17 secunde rămase de joc. Richard a mărit avantajul la 14 lungimi de la linia de pedeapsă cu cinci minute înainte de final. Valeika a izbutit trei recuperări ofensive ce au menținut Oradea în atac o perioadă mai lungă.

Ofensiva roș-albaștrilor a întâmpinat probleme pe final, incluzând imprecizii la linia de pedeapsă. Clujul s-a apropiat la șase puncte la intrarea în penultimul minut de joc, moment în care Cristian Achim a cerut timp de odihnă. După reluare tot gazdele au fost mai inspirate apropiindu-se la trei puncte. După trei aruncări libere irosite, Marc Carter a reușit o finalizare de la semidistanță cu 26 secunde înainte de final pentru a desprinde CSM-ul la cinci puncte. Clujul a răspuns cu o triplă din partea lui Dykes cu 13 secunde rămase din sfertul 4, după o recuperare ofensivă. Watson a fost trimis la linia de pedeapsă, fiind precis, scorul devenind 70-66 cu 11 secunde pe ceas, moment în care s-a cerut ultimul timeout. Valeika a reușit un capac la aruncarea lui Torok și Oradea a reușind să-și asigure victoria.

În finala competiției, CSM CSU Oradea se va duela cu BC CSU Sibiu. Partida are loc joi, ora 19,30, la BT Arena din Cluj-Napoca.

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *