Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Martin Zeno joacă la CSM CSU Oradea și în sezonul competițional 2017-2018


Baschetbalistul american Martin Zeno va juca pentru formația bihoreană CSM CSU Oradea și în sezonul competițional 2017-2018. După cum anunță clubul bihorean, acesta a semnat un nou angjament cu formația alături de care a devenit campion al României în anul 2016.

În vârstă de 31 ani, Zeno a scris istorie în ediția inaugurală a Basketball Champions League, marcând 42 puncte în meciul etapei a 13-a din sezonul regulat, disputat de CSM în Arena Antonio Alexe și câștigat după o repriză de prelungiri, în fața echipei finlandeze Kataja Basket.

„Alături de calitatea individuală deosebită, de care se folosește pentru a pune puncte pe tabela de marcaj, Zeno se remarcă și prin capacitate de a crea și a-și pune colegii în valoare. De asemenea, el atrage foarte multe faulturi din partea adversarilor, contribuie la recuperare și este un jucător defensiv extrem de util. Toate aceste lucruri sunt probate de faptul că el a fost principalul marcator al CSM-ului în ultimul sezon, al doilea pasator și la intercepție, a atras peste cinci faulturi pe meci și a fost al doilea jucător în ierarhia individuală a eficienței”, se arată pe site-ul clubului orădean.

Absolvent al universității Texas Tech, acolo unde a fost recrutat de legendarul antrenor Bob Knight, Zeno a făcut cunoștință cu baschetul românesc în luna februarie a anului 2016, când a fost legitimat de CSM de la Bisons Loimaa, în primul eșalon al Finlandei și Liga VTB.

Martin Zeno a jucat 34 meciuri în ediția 2016-2017 a Ligii Naționale și 15 în Basketball Champions League. De asemenea, el a evoluat în Cupa României, FIBA Europe Cup, respectiv Super Cupa României.

 

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *