Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

BCR a organizat “Cea mai mare lecție de Educație Financiară din lume”


Banca Comercială Română (BCR) a intrat în Cartea Recordurilor, după ce a organizat cea mai mare lecţie de Educaţie Financiară din lume. Astfel, pe 31 octombrie, de Ziua Mondială a Economisirii, 13 230 de români din toate colţurile ţării au învățat împreună cu BCR, prin programul “Şcoala de Bani” cum să își folosească mai eficient resursele financiare, cum să economisească și cum să fie mai atenți la cheltuielile curente.

Prin programul “Școala de Bani”, BCR și-a propus să schimbe statisticile care ne plasează pe noi, românii, pe ultimul loc din Europa la Educație Financiară, iar la nivel mondial ocupând locul 124 din 146 de tari, alături de Sudan și Honduras. O altă statistică îngrijorătoare arată faptul că doar unul din cinci români are o înţelegere destul de bună a banilor săi, iar rata de educaţie financiară este de 21% în România, faţă de media de 52% din Uniunea Europeană şi față de 65% în ţările nordice. Prin urmare, nevoia de educatie financiara este elementară, iar BCR și-a propus să contribuie la formarea populației, organizând, în fiecare joi, cursuri de independență financiară.

“Recordul aparţine românilor şi României, reuşita este a noastră, a tuturor celor care au încredere că drumul spre prosperitate trece prin educaţie, drumul spre independenţa financiară trece prin educaţie. Recordul aparţine oamenilor care au intrat în sălile de curs şi celor care nu au reuşit, dar şi-au dorit. Responsabilitatea noastră este să punem la dispoziţie resursele, inclusiv şi mai ales educaţionale, pentru a contribui la crearea de prosperitate în România“, a declarat Sergiu Manea, CEO al BCR.

BCR este singura bancă din Europa care a intrat în Cartea Recordurilor, dublând record anterior care era stabilit de SUA cu 5 640 de participanți.

Cea mai mare lecție de Educație Financiară din lume, a fost susținută în România, simultan în 59 de locații, cu sprijinul celor mai importante 25 de universități din țară, reunind 13 250 de tineri cu vârsta de peste 18 ani.

La nivel local, atât Universitatea din Oradea cât și Universitatea Agora au contribuit la doborârea recordului mondial, oferind suport conducerii BCR. Astfel, 5 profesori dedicați de Independență Financiară, angajați ai băncii, au moderat cea mai mare lecție de Educație Financiară, în fața sutelor de tineri prezenți. Atât Aula Magna a Univerității din Oradea cât și un amfiteatru al Universității Agora au fost pline ochi, miercuri dimineața. Lecția a început la ora 11:00 iar pentru ca recordul să fie omologat au fost respectate câteva reguli stricte.

Fiecare participant al lecției a primit, la intrarea în sală, brățară numerotată și însemn în piept, iar preț de 40 de minute au fost rugați să lase telefoanele mobile deoparte, lucru care a fost ușor de realizat, întrucât, din spusele celor prezenți, am aflat că lecția a fost foarte interactivă, neavând timp să se plictisească.

Dorința cea mai mare a organizatorilor a fost responsabilizarea financiară a tineretului, îndemnându-i să-și seteze obiective realiste și totodată să-și alcătuiască un plan financiar bine structurat.

Concluzionând din cele învățate de la curs, vă putem spune faptul că independența financiară se construieste în timp, cu disciplină, prin stabilirea unor obiective financiare clare, simple, măsurabile și încadrate într-un anumit interval de timp.

De asemenea, dacă doriți să vă alcătuiți un plan financiar, platforma scoaladebani.ro vă stă la dispoziție.

Felicităm inițiativa BCR, și le dorim mult succes în formarea tinerilor pe care îi învată să fie mai atenți la deciziile financiare pe care le iau, să înțeleagă care este diferența dintre nevoi și dorințe, cum să-și facă un buget personal și cum, în timp, cu determinare și disciplină să devină independenți financiar.

Paula Lele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *