Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Beiuşeanul care duce Oxfordul la Mondialele de Informatică


Debut excepţional al beiuşeanului Tamio Nakajima Vesa la Oxford. În acest weekend, el și alţi doi studenţi români au reprezentat cu succes echipa Oxford la Northwestern Europe Regional Contest, olimpiada de informatică a studenților – faza pe Europa de Nord-Vest.

În acest an, evenimentul a avut loc la Bath (UK). Echipa Oxford a fost compusă exclusiv din români: Tamio Nakajima Vesa, Andrei Costin Constantinescu și George Chichirim, fiind coordonată de Mihail Jianu. Înainte cu o oră de finalul competiţiei, echipa din care a făcut parte Tamio se afla pe locul al VI-lea. Finişul echipei românilor a fost unul accelerat, iar concentrarea informaticienilor de aur ai României a fost maximă. Ei au reuşit să claseze echipa Oxford pe locul al III-lea şi să asigure calificarea la competiţia mondială ACM din mai 2018, care va fi găzduită de Beijing.

Având în vedere că după această regională merg în China, în marea finală doar primele 4 echipe din 120 participante, performanța echipei din care face parte Tamio Nakajima Vesa este una extraordinară.

Tamio deţine multiple premii la olimpiadele internaţionale de informatică.

Doar anul acesta s-a întors cu aurul la gât de la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, care a avut loc la Ljubljana, cât şi de la Olimpiada Internaţională de Informatică din Iran.

sursa: bihoronline

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *