Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Cadeții și juniorii români, la Campionatul European de scrimă din Bulgaria


În perioada 28 februarie – 9 martie, la Plovdiv, în Bulgaria, se desfășoară Campionatul European de scrimă pentru cadeți și juniori. România este reprezentată de 39 sportivi, potrivit site-ului oficial al federației naționale de specialitate.

Între ei se numără și Bianca Benea, sportivă legitimată la CSM Oradea, unde este antrenată de Nicolae Ille. Sportiva orădeană va lua startul în proba de spadă individual și pe echipe juniori feminin. Antrenorul echipei României de spadă feminin la acest eveniment est Cornel Milan.

Benea va intra în concurs marți, 7 martie, ora 9.00, în proba individuală de spadă juniori feminin. Ulterior, mai exact joi, 9 martie, ora 9.00, Bianca va trage și în proba pe echipe juniori feminin, alături decAlexandra Predescu (CSA Steaua), Zsuzsa Schlier (CSS Târgu Mureș) și Denisa Barosan (CSA Steaua).

De menționat faptul că anul trecut, la Campionatul European de la Novi Sad, Bianca Benea a câștigat medalia de bronz în proba de spadă cadeți pe echipe. Aceasta a fost alcătuită din aceleași sportive care vor trage în acest an la nivel de juniori. De asemenea, în urmă cu doi ani, la CE de la Maribor, Bianca a bifat medalia de bronz la spadă cadeți în proba individuală.

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *