Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Bihoreni, un minor și un major, arestați preventiv pentru viol și șantaj


În data de 24 martie 2018, Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a sesizat Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă a inculpatului minor D.I, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: viol, prev. de art. 218 al. 1 și al. 3 lit. c) și f) C.p. (din data de 30 octombrie 2017), viol, prev. de art. 218 al. 1 și 3 lit. c) Cod penal, (din data de 08.11.2017) și șantaj, prev. de art. 207 al. 2 C.p, totul cu aplicarea art. 113 al. 3 C.p. și art. 38 al.1 C.p. și împotriva inculpatului major P.C.D, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la viol, prev. de art. 48 C.p, rap. la art. 218 al. 1 și al. 3 lit. c) li f) C.p. (din data de 30 octombrie 2017).

Din mijloacele de probă administrate până în prezent rezultă suspiciunea rezonabilă că în data de 30 octombrie 2017, în localitatea Săcădat, județ Bihor, inculpatul D.I. a imobilizat-o pe minora B.L.G, ca persoană vătămată, iar inculpatul P.C.D. a început să o dezbrace, după care acesta din urmă a întreținut relații sexuale normale cu persoana vătămată, împotriva voinței sale.

Ulterior și inculpatul D.I. a întreținut relații sexuale normale cu persoana vătămată, aceasta fiind imobilizată de inculpatul  P.C.D, care a și filmat toată scena, cu ajutorul telefonului mobil al inculpatului D.I.

Ulterior, în data de 8 noiembrie 2017, prin constrângere în sensul amenințării cu darea în vileag a înregistrării video, inculpatul minor D.I. a întreținut din nou relații sexuale cu persoana vătămată.

În data de 24 martie 2018, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea, a admis propunerea formulată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea și a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpați pentru o perioadă de 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale constituie o etapă a procesului penal care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie prevăzut de art. 4 Cod procedură penală.

De asemenea, nici luarea măsurii arestării preventive nu poate înfrânge principiul prezumției de nevinovăție.

sursa: Parchetul Judecătoriei Oradea; foto: bihoreanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *