Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Bihorul se ridică în picioare pentru asistența socială !


Sucursala Teritorială Bihor a Colegiului Național al Asistenților Sociali (CNASR) în parteneriat cu Facultatea de Științe Socio-Umane a Universității Oradea, organizează în 14 septembrie 2017, între orele 12.30 – 14.30, la Sala Bibliotecii Universitare din Oradea, conferința cu titlul ”Rolul asistentului social în furnizarea și dezvoltarea serviciilor sociale din județul Bihor – oportunități și provocări”. Conferința face parte din Campania ”România se ridică în picioare pentru asistența socială”, campanie CNASR, până acum desfășurând evenimente similare în alte 10 județe din țară, altele urmând a se alătura curând campaniei.

Scopul reuniunilor este acela de a valoriza profesia de asistent social și de a atrage atenția asupra nevoii de angajare a asistenților sociali în cadrul serviciilor sociale, mai ales în mediu rural. Evenimentul este dedicat asistenților sociali, oficialităților județene, reprezentanților societății civile, prietenilor și susținătorilor profesiei de asistent social.

„Asistentul social este profesionistul care previne, diagnostichează și tratează rănile sociale ale comunității în care activează. Este un profesionist similar medicului care tratează trupul, doar că asistentul social se îngrijește de sănătatea socială. Cu toate acestea, asistentul social este confundat de multe ori cu asistentul maternal, asistentul personal al persoanelor cu dizabilități sau în cel mai fericit caz cu asistentul medical. Este timpul ca asistentul social să fie văzut la adevarata sa valoare profesională, să fie sprijinit în activitatea sa, dar să fie și recompensat în conformitate cu complexitatea muncii sale.

Suntem onorați să primim conducerea Colegiului Național al Asistenților Sociali (CNASR) în județul Bihor, în cadrul Campaniei ”România se ridică în picioare pentru asistența socială” și vă invităm pe toți cei care sunteți asistenți sociali, autorități locale sau furnizați servicii sociale să acordăm în data de 14 septembrie cea mai mare atenție, asistentului social.“, a declarat Claudia Torje, președinta filialei locale a CNASR.

Participanții la acest eveniment, se bucură de prezența conducerii CNASR, în persoana președintelui Doru Buzducea și a vicepreședintelui Cristian Roșu. „Marea Cetate Oradea, din cea mai frumoasă urbe a României, oraș care s-a remarcat de-a lungul timpului prin multiculturalism, libertate religioasă și deschidere către Occident a investit încredere în profesia de asistent social prin dezvoltarea unei facultăți de profil, prin dezvoltarea de servicii și instituții în domeniu, prin gradul ridicat de angajare al absolvenților de asistență socială”!

Mulțumesc celor cinci „ardelence adevărate” care se află la cârma filialei noastre locale, condusă aproape fără cusur de doamnele Claudia Torje și Andreea Pontoș, pentru organizarea evenimentului nostru, pentru ridicarea în picioare a întregului județ. Aici avem una dintre cele mai mari structuri teritoriale din țară și ne mândrim cu faptul că Oradea reprezintă un punct important și valoros pe harta CNASR” a declarat Doru Buzducea, președintele Colegiului Național al Asistenților Sociali din România și decan al Facultății de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București.

Tina Daragiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *