Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Biserica Sf. Apostol Andrei din Oradea și-a sărbătorit hramul


Biserica Sf. Apostol Andrei din Oradea și-a sărbătorit hramul. Începând de miercuri seara, părintele paroh Vasile Bota, împreună cu alți 9 preoți și diaconi, a săvârșit vecernia, paraclisul Sf. Apostol Andrei. Biserica a fost înconjurată de trei ori de către toți credincioșii prezenți la evenimentul religios. În fața acestora, patru militari au purtat pe umeri o icoană împodobită cu flori, imagine ce îl reprezintă pe Sf. Apostol Andrei Întâiul Chemat, ocrotitorul României și al acestei biserici din Oradea.

A doua zi de sărbătoare a început înainte de ora 8 dimineața, când Preasfințitul episcop Sofronie Drincec, însoțit de un sobor de 18 preoți și diaconi, a săvârșit Sfintele slujbe dedicate Apostolului Andrei și rugăciuni pentru Ziua Națională a României.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul a vorbit cu alese slove despre istoria creștinării românilor de Întâi Stătătorul Apostol Andrei și a dezvoltat ideea, reușind să capteze astfel atenția auditorului, subliniind valoarea noțiunilor de țară, români, românism și mândria de a fi român. A arătat, totodată, importanța creșterii tinerilor în spiritul iubirii față de țară, de Dumnezeu și de neam.

Părintele Vasile Bota i-a mulțumit Preasfințitului pentru ajutorul dat întru păstorire, subliniind faptul că „de 23 de ani în acest sfânt locaș se țin zilnic, neîntrerupt, Sfintele slujbe închinate Bunului nostru Dumnezeu și Maicii Sfinte”.

În cadrul programului religios, a avut loc un moment emoționant, când fiul părintelui Vasile Bota a primit distincții preoțești.

La plecare spre casele lor, credincioșii au primit, pe lângă anafură, un cozonac de post și un pahar cu vin, pentru a sărbători românește de Ziua Națională de 1 Decembrie.

Viorel ORBAI

Tags: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *