Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

B. Nicolescu și B. Ionescu, de la CSM, au contribuit la promovarea României în Divizia A, a C.E, U20


Bobe Nicolescu și Basti Ionescu, componenți ai echipei CSM CSU Oradea, au făcut parte din lotul național al României U20 masculin la Campionatul European Divizia B ediția 2017, desfășurat în perioada 14-23 iulie, la Arena Antonio Alexe. Ei au contribuit la câștigarea primei poziții din totalul de 21 de formații participante și implicit la promovarea în primul eșalon baschetbalistic al Europei, la acest nivel de vârstă.

Nicolescu a fost al II-lea marcator al echipei tricolore la acest turneu, al II-lea în ierarhia eficienței, respectiv al 3-lea la recuperări. În șapte partide disputate, Bobe a contribuit cu 11,4 puncte, 4,7 recuperări (2,1 ofensive), 1 pasă decisivă, respectiv 0,7 intercepții pe partidă. El a avut 12,9 la eficiență în 25,5 minute pe meci și procentaje de 59 % la două puncte, 42% la trei puncte, respectiv 75% la linia de pedeapsă.

Ionescu a bifat șase prezențe în cadrul turneului de la Oradea. El a contabilizat 4,5 puncte, 1,7 recuperări și 0,7 pase decisive, pentru 2,8 la efciență în aproximativ zece minute pe meci. Basti a avut procentaje de 46% la două puncte, 21% la trei puncte, respectiv 60% la linia de pedeapsă.

Cei doi jucători, primul originar din București, iar al II-lea din Craiova, componenți ai CSM CSU Oradea, încheie astfel parcursul la nivel juvenil cu o promovare istorică în primul eșalon, respectiv cu cel mai bun rezultat la nivel de tineret pentru echipa României la această categorie de vârstă.
În prealabil, cel mai bun rezultat al României la U20 masculin a fost locul al V-lea în Divizia B, performanță atinsă de generația 1988, la Campionatul European din anul 2008, la Tîrgu Mureș. Din acea echipă au făcut parte jucători precum Titus Nicoară, Dani Popescu (foști jucători la CSM Oradea), Vlad Moldoveanu și alții.

România a avut 7-0 la general și a cucerit prima poziție, după ce în ultimele două zile ale evenimentului de la Oradea a depășit importante școli de baschet din Europa, precum Rusia și Croația. În drum spre acest succes, tricolorii au mai depășit Georgia, Malta, Macedonia, Albania și Portugalia.

Astfel, România U20 masculin cu generația 1998 și mai tineri, va avea posibilitatea să ia startul în Divizia A la următoarea ediție a Campionatului European de tineret, programată a se desfășura în vara anului 2018.

Text: Adrian Micinic; Foto: Cătălin Soare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *