Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Campania „Solidaritate Bihor Covid-19″ – o reușită a Fundației Comunitare Oradea


La mijlocul lunii martie Fundația Comunitară Oradea a pornit campania de strângere de fonduri Solidaritate Bihor Covid19 cu gândul să ajute comunitatea bihoreană să traverseze cât mai bine era lui Covid-19. Tot atunci, datorită incredibilei forțe a donatorilor generoși, am putut lansa rapid primele comenzi pentru videolaringoscopul pentru intubații dificile Karl Storz Endoscopia, stația centrală cu zece sisteme de monitorizare pentru funcțiile vitale Nihon Kohden, iar mai târziu pentru trei aparate de ventilație mecanică Medtronic Puritan Bennett 980, echipamente în valoare totală de 632.072 lei.

Cu bucurie vă anunțăm că videolaringoscopul și sistemul de monitorizare semne vitale au fost livrate deja la Spitalul Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea, secția ATI, iar cele trei aparate de ventilație urmează să ajungă în următoarea perioadă și vor fi achitate integral la sosirea în vamă.

Reamintim că datorită unei deosebite implicări a oamenilor de bine, campania Solidaritate Bihor Covid 19 a mobilizat 1.010.365 lei. Cu ajutorul acestor donații au mai fost achiziționate și livrate:

–  kituri de testare și recoltare, consumabile testare și extensii aparatură testare pooling în valoare de 240.548 lei la Spitalul Municipal Oradea;

– echipamente de protecție de unică folosință la Spitalele din Aleșd, Marghita, Salonta și Beiuș care au însumat 84.752 lei;

– 10.000 de viziere medicale către unități spitalicești, medici de familie și alte instituții din Bihor, Arad, Sălaj, Satu Mare, Cluj şi Bucureşti, ca urmare a colaborării mai multor companii – RXP Advertising, Superbon, Laser Concept Design, Velineo, Zaleco, Sapient Group, Smart Distribution, Vavery Com, Clinica Medena.

De asemenea, prin intermediul Fondului de Urgență pentru Comunități Vulnerabile, inițiat de ING România și Fundația Comunitară București, am oferit finanțări în valoare de 52.900 lei către Asociația Centrul Creștin Betania, Asociatia Filantropia Oradea și Fundatia Comunia care au distribuit pachete cu alimente și produse de igienă persoanelor vulnerabile din Bihor. Tot pentru ajutor alimentar și protejarea celor mai vulnerabili, Fundația Comunitară Oradea a obținut din partea departamentului Direcției Social Comunitare Bihor o finanțare de 20.000 lei, prin care distribuim pe o perioadă de trei luni alimente de bază familiilor din programul Fondul de burse, dar și altor familii cu dificultăți materiale.

Mulțumim din suflet celor 663 donatori persoane fizice, mulțumim pentru cele 3036 de SMS-uri, mulțumim Celestica, Madrugada, Communications Media, Asociația Filantropia Oradea, ING Tech, Plexus, Faist Metalworking, ING România, Fundația Comunitară București, Asociația pentru Relații Comunitare, VPK Packaging Salonta, Xella Romania, Direcția Social Comunitară Bihor, Hitech Cool and Heat, Velineo, Cylex, Gazprom, Salex Prod Com, Hajdu Trade Group, Agroind Cauceau, IPTE Romania, Eurobac, Vioral Castings, Mexi Web Project, Asociația Cartis for Sport, Tissoti Exim, Sema Express, Dafero, Viviene Vance, Sweet Garden, Eco Bihor, Ach Trans Solution, Sindicatul ABA Crișuri, Penitenciarul Oradea, Pro Casa, Roscadent, Szantoastudio, Agromania, Emmetre real, Rom Consult Expert SRL, Expert Software, Expert Biz Solutions, Expert Erp Solutions, Soc Agricolă Agrosanto, Ferox SRL, Murvai SRL, Asociația Magicamp, Amia suflet de copil, Galeria de artă Quark, Asociația Xterra, Grupul ”Sunt mămică, ce să fac?”. Mulțumiri speciale C&A, Weblike Pro și Blackboard pentru întreaga susținere a activității noastre în această perioadă.

Fundația Comunitară Oradea nu a reținut niciun procent din sumele strânse. Toate comisioanele ocazionate de operațiunile cu cardul pentru efectuarea donațiilor au fost suportate de Fundația Comunitară Oradea.

 

Contact:  Claudia Abrudan

Director Executiv  Fundația Comunitară Oradea

Tel: 0743 295486

E-mail: director@fundatiacomunitaraoradea.ro

 

Fundația Comunitară Oradea este o organizație non-guvernamentală, apolitică și non-profit, care își propune îmbunătăţirea vieţii locuitorilor din judeţul Bihor prin mobilizarea şi distribuirea de resurse pentru iniţiative locale. Facem posibil acest lucru prin încurajarea spiritului filantropic și de responsabilitate socială al organizaţiilor non-guvernamentale, companiilor și persoanelor fizice/grupurilor de iniţiativă, cu scopul de a acoperi nevoile mereu în schimbare ale comunității.

Fundația Comunitară Oradea face parte din programul național de “Fundații Comunitare”, inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare, în parteneriat cu Fundația Pentru Parteneriat și Fundația Pact, cu sprijinul financiar al Charles Stewart Mott Foundation, Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe și Romanian-American Foundation.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *