Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Campionatul European Feminin (U20) – ediția 2018, la Oradea


Baschetul la nivel de competiții oficiale internaționale va fi prezent și-n vara acestui an în Oradea.

Astfel, în perioada 7-15 iulie, la Arena Antonio Alexe și Sala de Sport a Colegiului Economic Partenie Cosma” se desfășoară Campionatul European U20 feminin – ediția 2018.

Competiția este destinată sportivelor născute după data de 1 ianuarie 1998 și va reuni 12 echipe naționale, care au fost repartizate, prin tragere la sorți, în două grupe de câte șase. Astfel:

Grupa A – Marea Britanie, Grecia, Ucraina, Lituania, România, Israel

Grupa B – Belarus, Islanda, Danemarca, Turcia, Bulgaria, Cehia

Se va juca în grupe după sistemul fiecare cu fiecare, pe parcursul primelor șase zile (cu o zi de pauză). Apoi, primele două clasate din cele două grupe se vor califica în semifinale, echipele de pe locurile 3 și 4 vor juca în grupa valorică 5-8, iar cele clasate pe pozițiile 5 și 6 în grupe, se vor duela în grupa valorică 9-12.

Primele trei clasate la încheierea turneului vor obține promovarea în Divizia A.

În ceea ce privește echipa națională U20 feminin a României, aceasta este antrenată de Cătălin Tănase, Larisa Toma și Alexandru Radu și a demarat pregătirile la data de 7 iunie. Reunirea a avut loc la Târgoviște, tricolorele urmând să prticipe la un cantonament de o lună, premergător evenimentului găzduit pe malurile Crișului Repede.

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *