Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Campionatul Internaţional de Triatlon pe distanţă lungă ”X-Man România”


Desfășurat în Oradea și în împrejurimi, în organizarea Asociaţiei Xterra Bihor, în parteneriat cu Federația Română de Triatlon şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea, singurul concurs de triatlon din România pe distanţe de Ironman, din cadrul Campionatului Internaţional de Triatlon pe distanţă lungă X-Man România a reunit la start 250 de concurenți veniți din 8 țări.

Întrecerile au început, cu proba de înot, în lacul de la Săldăbagiu, apoi au continuat cu cursa de ciclism, care a închis traficului auto pe drumul dintre Cetariu şi Cauaceu, după care concurenţii au ajuns în Parcul IC Brătianu din Oradea, unde şi-au lăsat bicicletele și au început ultima probă, cursa pe jos, de maraton, prin centrul orașului, până în zona Centrului de Calcul.

În proba „Individual Iron Distance Open” masculin, s-a impus bucureșteanul Andrei Dan Ducu, care a realizat un timp foarte bun, stabilind un record personal, cu 9 ore, 50 de minute și 7 secunde. Astfel a câștigat proba, dar și-a apărat și titlul național.

Pe locul II s-a clasat ungurul Peter Havas, iar pe poziția a III-a, Andras Maier din Tg. Mureș.

La feminin a câștigat timișoreanca Daniela Lavinia Torok, care a parcurs cele trei probe în 11 ore și 30 de minute. Pe locul II s-a situat Crina Ungureanu din București, iar pe poziția a III-a orădeanca Annamaria Bako.

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *