Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

O „Cană de fericire”– cu ciocolată caldă, vin, ceai, pentru copii oncologici


Târgul de Crăciun îi aşteaptă pe orădenii sensibili la problemele copiilor cu o căsuţă deosebită. Căsuţa voluntarilor de la Rotaract, amplasată lângă Palatul Vulturul Negru, îndeamnă la o „Cană de fericire”– cu vin, ceai, ciocolată caldă sau orice altceva. Plata este, de fapt, o donaţie pentru a susţine proiectul Rotaract Oradea din acest an.

Organizaţia de tineret a Rotary şi-a propus să doteze două camere cu aparate de decontaminare a aerului din cadrul Centrului de oncologie – Secţia Pediatrie, din incinta Spitalului Municipal „Dr. Gavril Curteanu”.

De aceste camere beneficiază copiii cu risc major de infecții și septicemii, cu imunitatea slăbită în urma tratamentelor chimioterapeutice mai mult sau mai puțin agresive internați în secția de Oncologie Pediatrică, în condiţiile în care la secţia de Pediatrie a Centrului oncologic sunt internaţi 15 copii, în mod constant.

„Cana de fericire” se află la a IX-a ediţie în Oradea, această iniţiativă fiind preluată de organizaţiile Rotaract din alte 19 oraşe, fiecare cu o iniţiativă locală.

Voluntarii Rotaract Oradea sunt zilnic prezenţi până în 23 decembrie la Căsuța fericirii, de la Târgul de Crăciun.

sursa: bihon.ro

2 Responses “O „Cană de fericire”– cu ciocolată caldă, vin, ceai, pentru copii oncologici”

  1. Un romantic !
    decembrie 6, 2017 at 12:20 pm

    hmm oradeni sensibili inseamna ca vor fi si baietii veseli la problemele copiilor in casuta deosebita la o cana de fericire

  2. Dinicu Braghina
    decembrie 6, 2017 at 1:01 pm

    Dacă e să stăm pe bară și să nu facem nimic altceva decât să criticăm, sigur țara asta se duce de râpă. Veniți cu proiecte concrete și vom avea ce să dezbatem ”pe bune”. Altfel urarea de ”Să ne vedem sănătoși !” e mai nimerită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *