Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Carnavalul Florilor, din august, de la Oradea, se anunță plin de surprize


City-managerul Primăriei Oradea, dl Dacian Palladi împreună cu directorul Asociației pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (APTOR), dl. Mihai Jurca au participat în orașul Debrețin, la o conferință de presă privind organizarea Festivalului ”Carnavalul Florilor”.

Conferința de presă a fost deschisă de viceprimarul orașului Debrecen, d-na Szeles Diana – gazda evenimentului, care a prezentat în detaliu modul de desfășurare al festivalului în orașul Debrecen.

Cu această ocazia s-a făcut și o vizită în atelierele de lucru, unde carele sunt deja în pregătire pentru marea defilare.

City-managerul Primăriei Oradea, dl Dacian Palladi a spus în deschiderea conferinței de presă:  ”Sărbătorim împreună o sărbătoare a d-voastră, care iată devine încetul cu încetul și o sărbătoare de a noastră.

 Vrem să sărbătorim cu frumusețe, cu flori, cu o mai bună cunoaștere, și de ce nu, cu speranță pentru viitor. La mulți ani de ziua națională! La mulți ani de sărbătoarea comună a maturității noastre!”.

Carnavalul Florilor are loc în Oradea în perioada 20 – 21 august. Duminică, 20 august în Piața Unirii va fi organizat un târg popular meșteșugăresc maghiar care va reflecta tradițiile, meșteșugurile și obiceiurile poporului maghiar, iar luni, 21 august un număr de patru care alegorice realizate din mii de flori intră în Oradea, pe Șoseaua Borșului, putând fi admirate de orădeni.

”Spre deosebire de anul trecut, anul acesta avem două zile dedicate Carnavalului Florilor și ne dorim ca pe măsură ce trec anii, acest eveniment să devină unul cât mai complex. Doar anul trecut, 15.000 de persoane au admirat carele alegorice și sperăm că anul acesta vor fi mult mai multe. Îi mulțumesc pe acestă cale d-nei viceprimar Szeles Diana pentru profesionalismul și cooperarea de care a dat dovadă și la ediția de anul trecut. Suntem siguri că și această ediție va fi una foarte reușită”, a spus  directorul APTOR, dl. Mihai Jurca.

Cele patru care alegorice vor avea diverse tematici. Carul comun Oradea -Debrecen reprezintă simbolurile orașului Oradea și totodată valorile comune celor două orașe, respectiv cultura și credința creștină. Cel de-al doilea car alegoric va reprezenta coroana Sfântului Ștefan, al treilea va fi realizat de centrul comercial Forum, iar al patrulea va fi o surpriză.

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *