Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

”Cehov nu crede în lacrimi” se joacă la Oradea


Luni, 31 octombrie 2022, de la ora 19, la Sala Arcadia, vă invităm la spectacolul „Cehov nu crede în lacrimi”, care s-a jucat o vreme pe scena Teatrului Nottara.

Cristina Constantinescu, protagonista acestui spectacol, este o tânără actriță din București care, împreună cu tatăl ei, actorul Teatrului Odeon din București, Mircea Constantinescu, au gândit acest spectacol, alcătuit din câteva bine cunoscute monologuri din piesele lui Cehov, cărora li se adaugă comentariile autorului.

Spectatorii mai… vârstnici din Oradea știu cine este Mircea Constantinescu, cei tineri, mai puțin. El a debutat la teatrul din Oradea în anul 1975. Au venit atunci patru tineri talentați de la clasele Sandei Manu (Mircea și Mariana Neagu )și de la clasa Octavian Cotescu (Radu Vaida și Ileana Iurciuc ). Au debutat spectaculos în spectacolul „Steaua fără nume”, în regia lui Szombati Gille Otto. Mircea interpreta rolul profesorului Udrea.

În cei câțiva ani cât a jucat pe scena teatrului orădean, Mircea a interpretat nu puține roluri complexe, cărora le-a dat adâncime și strălucire, un parcurs elegant prin dramaturgia românească și universală, soldat cu premii de interpretare: Balconul de D.R.Popescu, Capul de rățoi de G. Ciprian, Sînziana și Pepelea de Vasile Alecsandri,  Hotărârea de Mircea Bradu, Fontana Trevi de G.L.Bernini, Emigranții de S.Mrozek, Astă seară se improvizează, de Luigi Pirandello… Colaborarea cu colegii de generație, regizorii Alexandru Colpacci  și Sergiu Savin s-a dovedit de bun augur și pentru unii și pentru alții.

A fost mereu și un excelent recitator de poezie, nelipsit din Spectacolele de poezie din acei ani. Recitalul său Strângând a vremii trudă într-un ceas a fost un succes.

Așadar, vom avea ocazia, în seara de 31 octombrie, să-i urmărim vreme de un ceas, nu mai mult, pe cei doi actori, tată și fiică, în spectacolul plin de sensibilitate și rafinament: CEHOV NU CREDE ÎN LACRIMI.

 

Elisabeta Pop

 Iată câteva ecouri de la premiera de la București:

Fără o distribuție amplă, fără mult zgomot în jurul său, fără o reclamă specifică marilor vedete, doar cu un singur om pe o scenă absolut goală, mobilată la propriu și la figurat cu o singură actriță, spectacolul, realizat în premieră, de Mircea Constantinescu, cu Cristina Constantinescu la Teatrul Nottara, este absolut remarcabil prin emoția pe care o degajă, prin concizia cu care prezintă personajele cehoviene. Spectacolul anunță, fără drept de apel, apariția surprizătoare a unei excelente actrițe tinere, capabilă să întruchipeze plenar marile roluri feminine ale universului cehovian, tânara actriță dovedind capacități remarcabile de diferențiere a personajelor pe care le interpretează atât vocal cât mai ales psihologice. Ea trece cu ușurință de la lamentațiile filozofice ale Ninei Zarecinaia despre viață, la exuberanță și veselia clovnească a Charlotei Ivanovna, creând un contapunct spectacologic care dovedește capacitățile sale de mare actriță.

(Candid Stoica)

Biletele se pot achiziționa de la agenția teatrului (deschisă marți și joi între orele 12:00-18:00, miercuri și vineri, deschisă între orele 10:00-14:00 și sâmbătă între orele 11:00-13:00), online pe Eventim.ro sau începând cu o oră înainte de spectacol de la Teatrul Arcadia.

Vă așteptăm cu drag la teatru!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *