Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Ciclu de manifestări artistice ”Impuls”


Asociația KiwanisArt și Departamentul de ArteVizuale al Universității din Oradea organizează proiectul „Impuls” care are ca obiectiv stimularea, evidențierea și promovarea, atât la nivel local, cât și la nivel național a artiștilor studenți performanți.

Arta înseamnă, înainte de orice altceva, dialog. Dacă atelierul este spațiul în care studentul învață, experimentează și creează sub privirea ocrotitor-îndrumătoare a profesorului, galeria de artă este spațiul în care se împlinește cu adevărat menirea acestui parcurs educațional, este locul privilegiat în care creația artistică intră în contact cu cel căruia îi este destinată: publicul. Ieșirea din spațiul atelierului și pătrunderea în spațiul galeriei constituie pentru studentul-artist un adevărat examen, având menirea de a confirma reușita întregului său travaliu.

Plecând tocmai de la premisa că expunerea este o împlinire firească și necesară a creației, în urma unei selecții riguroase, ne propunem ca pe parcursul unei săptămâni să prezentăm publicului iubitor de artă din Oradea profilurile artistice ale celor mai performanți șapte studenți de la Departamentul de ArteVizuale din cadrul Universității din Oradea. Acest adevărat maraton al artei tinere va fi organizat în șase spații expoziționale diferite în care vor fi grupate, sub forma unor expoziții personale, lucrări reprezentative pentrus pecificul celor cinci specializări din cadrul departamentului: pictură, grafică, arte decorative, design vestimentar și design

Evenimentele expoziționale se vor desfășura după cum urmează:

21 mai, orele 17 – galeria Quark, strada Cuza Vodă 21 A  – Design – Alina Bonca & Gheorghe Fule

22 mai, orele 17 – Muzeul Orașului Oradea, Cetatea Oradea, corp B, etaj 1 – Pictura, Raluca Țifrea

23 mai, orele 17 – Sinagoga Zion, strada Independenței nr. 8 – Pictură și multimedia, Vasilica Roman

24 mai, orele 17 – Muzeul Aurel Lazăr, strada Aurel Lazăr nr. 13 – Grafică – OttiliaPfeil

25 mai, orele 17 -librăria R&R- strada Vasile Alecsandri nr.8 – Arte Decorative – Iulia Mago

26 mai, orele 17- Muzeul Orașului Oradea, Cetatea Oradea, corp B , etaj 1 – Design Vestimentar – Roxana Popa.

Sub sloganul ”Susținem excelența în muzică” organizatorii vă invită la un concert de muzică clasică susținut de tineri artiști performanți de la Departamentul de Muzică ai Facultății de Arte și Liceul de Arte.

Concertul va avea loc marți, 5 iunie, la Filarmonica de Stat, fiind susținut de: Ilisz Dominuk (pian), Borbiró Timea (flaut), Maria Duțu (soprană), Dan Macavei (bariton), Dinu Șerban (bas).

În program lucrări de: J.S. Bach. L.van Beethoven, F. Liszt, J. Haydn, W.A.Mozart, G.Verdi, O.Nicolai, Fr. Schubert, Fr. Borne, C.W.R. Gluck, N. Bretan.

Dacă arta înseamnă în primul rând dialog,  descoperirea și promovarea tinerilor artiști înseamnă deopotrivă consens, implicare și viziune, în întâmpinarea rezultatelor așteptate.

Așa se face că acest proiect se bucură de o largă colaborare: Muzeul Țării Crișurilor, Primăria Oradea, Asociația Culturală Ars Nobilis, librăria R&R. Includem în rândul colaboratorilor publicul orădean căutător de artă.

Cristina Pușcaș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *