Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Cinema în aer liber (Oradea Summer Film), 2-26 august, în Parcul Cetății


Oradea Summer Film – cinematograful în aer liber din Oradea revine, în luna  august 2018, în Parcul Cetății.

Evenimentul, aflat la a doua ediție, se va desfășura în perioada 2–26 august 2018. Proiecțiile au loc loc la fiecare sfârșit de săptămână, începând de joi până duminică.

Oradea Summer Film revine anul acesta cu cele mai noi producții cinematografice din lume, dar și cu concerte tematice și animații pentru copii. În acest an, vor exista două ecrane de proiecție în aceeași locație de anul trecut – Parcul Cetății (intrarea de pe Griviței sau strada Redutei).

Pe ecranul principal vor fi proiectate filme din toată lumea, unele în premieră în România, venite de la cele mai prestigioase festivaluri de film: Oscar, Cannes, Berlin, Rotterdam, San Sebastian, Sundance.

Primul sfârșit de săptămână (2-5 august) este dedicat filmului românesc, celebrând Centenarul din 2018.

Următorul sfârșit de săptămână (9 – 12 august), cu tema “Meet the Neighbours”, este dedicat filmului balcanic din țările cu care România împarte granița – Serbia, Ucraina, Bulgaria și Ungaria.

Cel de-al treilea sfârșit de săptămână (16 – 19 august) fiind dedicat filmului european cu filme din Italia, Suedia, Danemarca, Portugalia.

Ultimul sfârșit de săptămână (23 – 26 august) este dedicat unor țări exotice precum Chile, Paraguay, Algeria și Palestina.

Aceste filme transmit unele din cele mai relevante tematici actuale prin povești captivante, ale unor regizori tineri sau consacrați.

În fiecare joi și vineri din luna august, se organizează proiecții de animații pentru copii cu vârsta între 3-12 ani, sub marca Anim’Est, cel mai important festival de animație din România. Cei mici, împreună cu părinții, pot urmări animații care nu sunt distribuite de canalele de desene animate sau la cinematografele multiplex. Animațiile provin din toată lumea, fiind trecute prin festivaluri de film sau din școli de animație prestigioase.

În fiecare sâmbătă, înainte de proiecțiile filmelor, au loc loc câte un concert tematic pentru sfârșitul de săptămână respectiv. Dintre artiștii invitați, menționăm sfârșitul de săptămână balcanic, unde invitați sunt cei de la Taraful de Caliu.

Mihai Jurca

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *