Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Cod galben pe unele râuri din Bihor, Arad şi Hunedoara


COD GALBEN, în intervalul 01 martie 2016 ora 03 – 02 martie 2016 ora 12, pe râurile din bazinele hidrografice: Holod, Crişul Negru, Crişul Alb (din judeţele Bihor, Arad, Hunedoara).

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale pe unele sectoare de râu şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din câteva bazine hidrografice cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

Precipitaţiile din ultimele 48 de ore au fost semnificative şi prin urmare solul este saturat. În aceste situaţii, un rol extrem de important în apărarea localităţilor îl joacă lucrările hridrotehnice cum ar fi barajele de acumulare şi îndiguirile. Fără aceste lucrări şi fără monitorizarea din partea A.B.A Crişuri orice intervenţie pe cursurile de apă în caz de inundaţii ar fi extrem de dificilă, dacă nu chiar imposibilă. Reamintim din nou atât autorităţilor locale, cât şi cetăţenilor, că în această perioadă a anului întreţinerea canalelor de scurgere şi a rigolelor este extrem de importantă.”Dorel Dume, director A.B.A Crişuri.

Pe tot parcursul avertizărilor hidrologice, specialiştii A.B.A Crişuri au făcut măsurători şi monitorizări în regim special, pentru intervenţia promptă în caz de inundaţii.

COD GALBEN: Risc de viituri sau cresteri rapide ale nivelului apei neconducând la pagube semnificative, dar necesită o vigilenţă sporita în cazurile de activităţi sezoniere şi/sau expuse la inundaţii. Depasirea COTEI DE ATENTIE (CA);

COD PORTOCALIU: Risc de viituri generatoare de revarsari importante susceptibile de a avea impact semnificativ asupra vietii colectivitatilor si sigurantei bunurilor si persoanelor. Depasirea COTEI DE INUNDATIE (CI);

COD ROŞU: Risc de viituri majore. Ameninţare directă si generalizată asupra siguranţei persoanelor si bunurilor. Depasirea COTEI DE PERICOL (CP).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *