Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Concursul fotoreporterilor profesioniști din presă, ediția a III-a, la cetate


În preambulul ediției a VII-a a Festivalului Fotografiei Internaționale ”Carol Pop de Szathmári”, Asociația Internațională ”Euro Foto Art” organizează în parteneriat cu Uniunea Ziariştilor Profesionişti, filiala Bihor și cu Muzeul Cetății și orașului Oradea, cea de-a III-a ediție a Concursului fotoreporterilor bihoreni și din județul ungar, Hajdu Bihar, dotat cu ”Cupa fotoreporterilor profesioniști de presă”.

Expoziția este vernisată în Oradea și în orașul ungar Debrecen, în anul 2019.

CONDIȚII DE PARTICIPARE:

1 – La concurs pot participa fotoreporteri din mass media printată și electronică din județele Bihor și Hajdú Bihar, cu câte 10 imagini de fotoreportaj/ autor, realizate pe parcurul anului 2018.

2 – Prin trimiterea lucrărilor se consideră faptul că participanți acceptă toate clauzele prezentului regulament, recunosc originalitatea imaginior și faptul că ele nu contravin Legisației dreptului de autor în vigoare.

3 – Fiecare imagine trebuie însoțită de un text de 2-3 rânduri care să facă referire la denumirea evenimentului, locul și data când a fost fotografată imaginea. Imaginile vor fi trimise împreună cu Bordeoul de participare, care va purta și semnătura de confirmare a originalității creației. Organizatorii nu răspund pentru nerespectarea Legii dreptului de autor.

4 – Fiecare imagine/fişier, va avea un cod, care corespunde în borderou, cu titlul lucrării. Codarea imaginilor se va face astfel: – un grup de 4 litere (la alegerea autorului) şi de o cifră, ce va reprezenta numărul de ordine al imaginii înscrise din secţiune (conform borderoului). Grupele de codare vor fi despărţite de simbolul – (minus). Ex. MARC-1 = Marculescu, imaginea 1).

5 – Borderoul de participare, completat (electronic sau cu mâna), se va trimite împreună cu imaginile, la adresa indicată mai jos.

6 – Taxa de participare: 45 lei/ 3.000 ft/ autor

7 – Imaginile vor fi trimise, în vederea jurizării, prin e-mail pe adresa: eurofotoart@gmail.com în format JPG (compresie medie), la rezoluţia de 96 dpi, RGB, mărimea fişierului trebuie să depăşească 1Mb, cu latura mare minim 3000 de pixeli.

8 – Un juriu format din criticul de artă  dr. Ramona Novicov,  artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației ”Euro Foto Art” și Dinicu Braghină președintele de onoare a Uniunii Ziariştilor Profesionişti (UZP), filiala Bihor desemnează lucrările acceptate.

9 – Cele mai reprezentative colecții vor prezentate în cadrul unei expoziții reprezentative, iar cele valoroase mai fi premiate cu:

– Cupa fotoreporterior bihoreni

– Cupa UZP Bihor

  1. – Calendarul expoziției:

– Utimul termenul de predare a imaginilor : 4 ianuarie 2019.

– Jurizarea……………………………………………: 5 ianuarie 2019,

– Anunțarea rezultatelor ……………………….: 7 ianuarie 2019.

– Vernisajul expoziției …………………………..: 16 ianuarie 2019 (miercuri), în sălile de expoziții temporare ale Colecției de Tehnică și Artă Fotografică ”Ștefan Tóth István” din cadrul Muzeului Orașului Oradea – Complex Cultural.

Juriul concursului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *