Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Concursul Internațional de Atelaje-2017, la Oșorhei


Concursul Internațional de Atelaje de la Oșorhei se desfășoară anul acesta, pe pășunea de la Berkes, în perioada 14-16 iulie, în cadrul celei de-a IX-a ediții a Zilelor Comunei Oșorhei. Astfel, în mijloc de iulie, timp de trei zile, de vineri până duminică, iubitorii de sporturi hipice se vor bucura din plin de frumosul spectacol ecvestru de la Oșorhei, având ocazia să admire cai extrem de valoroşi, exemplare cabaline deosebit de frumoase şi spectaculoase, antrenate pentru a participa cu succes la competiții de mare anvergură. Atelajele participante în competiţie, prezentarea şi sportivitatea conducătorilor de echipaje vor aduce un plus de atractivitate şi spectaculozitate pe parcursul celor trei zile de concurs. Întregul concurs, care presupune trei probe: dresaj, maraton și obstacole, se va desfășura în Zona Berkes din cadrul comunei Oșorhei.

PROGRAMULUL ȘI MODUL DE DESFĂȘURARE AL COMPETIȚIEI

CONCURSUL DE DRESAJ – Vineri, 14 iulie, la ora 11

Pe un teren de 40×100 m atelajele trebuie sa evolueze dupã un program obligatoriu dinainte stabilt. În dreptul literelor așezate în puncte fixe lângã careul de dresaj caii trebuie sã execute întoarceri, schimbãri de aluri de mers, cercuri mai mici, mai mari conduși, cu o mânã sau douã mâini, semicercuri, diagonale, opriri în care câteva secunde atelajul trebuie sã stea nemișcat sau dat înapoi 3 m obligatoriu în linie dreaptã. Caii trebuie sã meargã în aceeași cadențã, cu aceași ținutã, deci cu o armonie perfectã în patru aluri de mers, și anume pas – obligatoriu bine sprijinit pe zãbalã, cu ritmicitate și cu aceași forțã de tracțiune din partea cailor, trap mãrunt, trap de lucru și trap alungit. Aceastã ultimã alură de mers este poate cel mai greu de realizat. Cere atât o conformație anatomicã aproape perfectã din partea cailor cât și multã, multã muncã și antrenamente.Se puncteazã atât driverul cât și prezentarea atelajului. Punctajul obținut fiind scãzut din punctajul maxim și devine punct de penalizare cu care concurentul continuã concursul în urmãtoarele probe. Eroarea de parcurs dupã trei reluãri înseamnã descalificare.

CONCURSUL DE MARATON –  Sâmbătă, 15 iulie, la ora 11

Proba de maraton, pune la încercare rezistența fizică și pregătirea tehnică a cailor și a driverilor. Traseul de maraton, cu o lungime de peste 15 kilometri are mai multe etape și presupune pacurgerea traseului în cel mai scurt timp. Pe traseu sunt instalate șapte obstacole naturale și artificiale construite din lemn și alte materiale, aplicându-se câte puncte de penalizare la fiecare 5 secunde petrecute într-un obstacol, cu riscul eliminării din probă pentru concurenții care depăşesc limita de 5 minute. Trãsurile folosite la proba de maraton sunt vehicule cu construcție specialã, realizate cu soluții tehnice sofisticate. Ele trebuie sã aibã greutãți si ecartamente obligatorii stabilite în regulament iar ținuta și costumația concurenților este la libera alegere, doar casca de protecție sau toca fiind obligatorii. Secundul (secunzii) au o sarcinã foarte precisã și deosebit de dificilã, ei țin echilibrul atelajului, de multe ori executând exerciții fizice aproape acrobatice. Condiția fizicã și cea psihicã sunt extrem de importante atât la driveri cât și la cai.

CONCURSUL DE OBSTACOLE Duminică, 16 iulie, la ora 11

Concurenții se prezintã la start în funcție de rezultatele obținute în primele zile, astfel cã primii la start sunt cei cu cele mai multe puncte de penalizare iar ultimii sunt echipajele cu cele mai bune rezultate. Din nou se cere trăsura de stil și costumația elegantã. Obstacolele constau din jaloane portocalii de formã conicã așezate la 10 cm de ecartamentul roților, fiecare jalon având câte o minge deasupra. Mingea doborâtã de concurent se penalizeazã. Porțile sunt marcate, pe o parte si alta cu culori, culoarea roșie obligatoriu la mâna dreaptã și culoarea albã la mâna stângã. Parcul de obstacole este decorat cu plante și flori ornamentale, ridicând astfel nivelul estetic al probei. Pe lângã doborârea mingilor sau depãșirea timpului de bazã, atelajele sunt penalizate cu puncte pentru derobãri sau nesupuneri din partea cailor, lipsa elementelor obligatorii din ținuta concurenților sau dotarea incompletã a trãsurilor, iar ajutorul din exterior sau din partea secundului, eroarea de parcurs sau a treia împotrivire a cailor, depãșirea unui minut de la semnalul sonor și pânã la trecerea liniei de start și ocolirea porții de sosire sau rãsturnarea trãsurii se pedepsesc cu descalificare.

PUNCTAJUL FINAL

Punctajul final al concursului de atelaje se realizeazã prin adunarea punctelor de penalizare din toate cele trei zile de concurs. Dupã terminarea celor trei probe, va avea loc premierea si parada  atelajelor în ritmurile muzicii și aplauzele spectatorilor.

PARTICIPANȚII

Iau startul un număr de aproximativ 15-17 atelaje, din mai multe țări, printre participanți numărându-se componenții echipei naționale de atelaje a României precum și driveri din TOP 10 mondial, inclusiv vicecampionul mondial en-titre.

LOCUL DE DESFĂȘURARE

La circa 700 de metri distanță  de ieșirea din Oșorhei înspre Cluj, pe partea dreaptă, imediat după Moara Albastră se găsește drmul care duce spectatorii exact la pista de concurs, denumită de localnici Pășunea Berkeș.

 

Victor Mihalcea

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *