Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Concursul preventiv „Mesajul meu antiviolență” în săptămâna Școala altfel


Elevi din 21 de instituții de învățământ bihorene se vor întrece în cadrul Concursului preventiv „Mesajul meu Antiviolență”, sub îndrumarea polițiștilor de prevenire bihoreni.

Marți, 27 martie la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din municipiul Oradea, se va desfășura Concursul preventiv „Mesajul meu Antiviolență”, organizat de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, Inspectoratul Școlar Județean Bihor și Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din municipiul Oradea.

Concursul, la care vor participa peste 120 de elevi și profesori din 21 de unități școlare din județul Bihor, își propune să crească nivelul de siguranță a elevilor în spațiul public și privat, provocându-i să se implice creativ în elaborarea unor piese de teatru cu mesaj preventiv şi să le transpună pe scenă în spectacole destinate propriilor colegi.

Inițiativa urmărește prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, domeniu care reprezintă o prioritate pentru Poliția Bihoreană. Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, Inspectoratul Școlar Județean Bihor și Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Oradea, co-organizatori ai proiectului, au o experiență bogată în derularea de proiecte și campanii centrate pe informarea minorilor, pentru evitarea comportamentelor delictuale, dar și pentru adoptarea unor măsuri de autoprotecţie.

Cele mai bune rezultate au fost înregistrate după acțiuni în care mesajele preventive au fost transmise prin metode atractive, interactive și cu puternic impact vizual. Tocmai de aceea, concursul implică un număr mare de tineri care au libertatea de a alege mesajele și forma în care sunt transmise recomandările specialiștilor în prevenirea criminalității.

Elevii vor aborda transmiterea mesajului preventiv într-un mod creativ, prin combinarea educației cu arta teatrală. Încurajarea elevilor de a aborda problematici specifice generației lor este benefică, aceștia devenind astfel mai conștienți și mai responsabili, atât față de conduita proprie, cât și față de cea a colegilor sau a prietenilor lor, fiind capabili să evite riscurile.

În proiect vor fi implicați elevi de gimnaziu de la instituții de învățământ din municipiul Oradea, Ștei, Nucet, Vașcău, Câmpani, Pietroasa, Săliște de Vașcău, Roșia, Tinca, Vadu Crișului, Șuncuiuș, Chișlaz, Husasău de Tinca, Sâmbăta și Cociuba Mare din judeţul Bihor, concursul adresându-se distinct elevilor din clasele V – VIII.

Fiecare școală gimnazială va participa cu un echipaj format din maxim cinci elevi. Fiecare şcoală va desemna prin activităţi proprii echipa participantă, care va fi însoţită obligatoriu de un cadru didactic din unitatea de învățământ.

Concursul este organizat pe trei probe:

1.Momentul artistic – realizarea unei scenete cu un mesaj clar împotriva violenței;

  1. Redactarea unui eseu din domeniul prevenirii criminalității.
  2. Redactarea unui mesaj antiviolență, pornind de la trei cuvinte cheie.

 

Comisarul şef de poliţie Ioana INDRIEŞ, IPJ Bihor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *