Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Seminarul ”De la spargerea bazei de date, la protecția datelor”, la U. Oradea


Departamentul de Relații Internaționale și Studii Europene, împreună cu Departamentul de Calculatoare și Tehnologia Informației, din cadrul Universității din Oradea, organizează joi, 29 martie 2018, atelierul intitulat ”De la pătrunderea în baza de date la protecția datelor. Controlează-ți datele proprii” („From data breach to data protection. Be in control of your data!”). Evenimentul are loc în sala de conferințe a Bibliotecii Universității din Oradea, la ora 11.

Atelierul își propune să contextualizeze discuția referitoare la protecția datelor personale în mediul digital, dar mai ales să îi instruiască pe studenți cu privire la modalități de protecție a datelor și informațiilor pe care le furnizează, cu sau fără voia lor, platformelor online.

Această activitate este relevantă în special în condițiile intrării iminente în vigoare a Regulamentului General privind Protecția Datelor Personale, dar mai ales a revelațiilor scandalului Cambridge Analytica, legat de colectarea abuzivă a datelor și profilurilor a peste 50 de milioane de utilizatori Facebook.

Facilitatorii informațiilor, conf.univ.dr. Mirela Pater și asist.univ.dr. Mirela Mărcuț, vor trasa datele problemei, de la principalele stipulări ale regulamentului european, scandalul Cambridge Analytica și posibilele reglementări în domeniu, până la aspecte practice despre cum să ne protejăm datele personale în mediul digital.

Lectorul univ. dr. Florentina Chirodea, Directorul Departamentului de Relații Internaționale și Studii Europene

 

 

 

 

 

"De la încălcarea datelor la protecția datelor. Fiți în controlul datelor dvs.! "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *