Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Contravenţii constatate de jandarmi la sfârșit de săptămână


Jandarmii bihoreni au constatat, de vineri până luni, 38 de contravenţii, aplicând amenzi în cuantum de 23.900 lei.

Amenzile au fost aplicate pentru: provocarea ori participarea efectivă la scandal, cerşetorie, transportul materialelor lemnoase fără acte de provenienţă legală, pescuit fără permis, pescuitul de peşti sub dimensiunile minime legale, gesturi obscene, împiedicarea jandarmilor de a-şi îndeplini obligaţiile de serviciu.

Vă oferim căteva exemple:

Duminică, 10 iunie, Jandarmeria Bihor a executat o acţiune comună cu A.J.V.P.S. Bihor pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol pe Râul Crişul Repede, Râul Crişul Negru şi Canalul Colector Tărian-Tămaşda.

În urma acestei acţiuni  au fost aplicate 15 amenzi, conform Ordonanței de Urgență nr. 23/2008 şi 2 amenzi conform legii nr. 61/1991, cuantumul total al acestora fiind de 9.300 lei.

Cele mai multe dintre amenzi au fost aplicate celor care nu posedau permis de pescuit şi celor care pescuiau în zona de protecţie/refacere biologică a resurselor acvatice vii.

Patru orădeni au fost amendaţi, numai în municipiul Oradea, pentru că au pescuit în zona de protecţie/refacere biologică a resurselor acvatice vii.

Jandarmii reamintesc pasionaţilor de pescuit că în municipiul Oradea, zona de refacere biologică a resurselor acvatice vii se află între Podul Intelectualilor şi Podul Centenarului, care se află în construcţie.

*

Sâmbătă seara, un tânăr de 22 de ani din Oradea a fost amendat cu 500 de lei, pentru că a adresat injurii participanţilor la un miting de protest autorizat, care se desfăşura în Piaţa Ferdinand din Oradea.

Vineri, 8 iunie, în satul Voivozi, comuna Popeşti, în urma unei acţiuni a jandarmilor pe linia a prevenirii și combaterii delictelor silvice, au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale de 5.000, respectiv 2.500 lei, conform legii nr. 171/2010.

Cele două persoane amendate transportau material lemnos, esenţă gorun,  fără a avea aviz de însoţire pentru acesta. La faţa locului s-a prezentat şi un pădurar de la Ocolul Silvic Marghita căruia i-a fost predat materialul lemnos în custodie.

Căpitanul Daniel Bizău, IJJ Bihor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *