Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

CSM CSU Oradea debutează în turul preliminar FIBA Europe Cup


Baschetbaliștii de la CSM CSU Oradea debutează, miercuri seara, în noul sezon competițional, 2017-2018. „Roș-albaștrii” orădeni încep seria jocurilor oficiale din noul sezon direct în cupele europene. Mai exact, bihorenii vor evolua în Bulgaria, cu Balkan Botevgrad, în manșa I a primului tur preliminar al FIBA Europe Cup.

Meciul este programat miercuri, cu începere de la ora 20,30 și aduce, în fața elevilor antrenorului Cristian Achim, o echipă bulgară care a acumulat o bogată experiență internațională, pe parcursul ultimului deceniu.

Clubul Balkan Botevgrad a luat ființă în urmă cu exact 70 ani, adică în anul 1947. Prin urmare, avem de-a face cu o grupare cu bogată experiență în baschet, care și „provine dintr-o țară care a produs de-a lungul timpului un număr consistent de jucători valoroși, care au activat inclusiv în afara granițelor propriei țări”, după cum notează site-ul oficial al clubului orădean. O dovadă este prezența unui bulgar în lotul lui FC Barcelona, dar pe de altă parte este cunoscut faptul că jucători precum Hristo Nikolov, Pavel Marinov sau Sasho Gruev au evoluat cu real succes în sportul cu mingea la coș din România.

Balkan este o formație din localitatea Botevgrad și dispută jocurile de pe teren propriu la Arena Botevgrad, o arenă cu o capacitate de 4.500 locuri, care a fost deschisă în urmă cu trei ani.

Orădenii au făcut deplasarea spre Bulgaria în cursul zilei de marți și au plecat cu gândul la victorie.

 

Florin Mihalca

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *