Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

CSM CSU a învins-o la 10 puncte diferență pe Muratbei Usak Sportif


Baschetbaliștii de la CSM CSU Oradea au reușit un joc foarte bun miercuri seara la Arena Antonio Alexe și au repurtat o victorie la zece puncte diferență, scor 82-72, în fața echipei turce Muratbey Usak Sportif.

Venind după două înfrângeri în campionat, elevii antrenorului Cristian Achim s-au mobilizat exemplar de această dată și au condus ostilitățile în marea majoritate a timpului.

Încurajați de un public numeros, din nou, campionii României au debutat foarte bine în joc și au reușit să-și adjudece primul sfert la o diferență de zece puncte, scor 25-15.

Din păcate, sfertul II nu a mai fost la fel de bun, oaspeții recuperând puncte importante și ajungând până la pauza mare la un singur punct față de orădeni, scor 36-35.

În jumătatea secundă, partida a devenit tot mai disputată. În sfertul III s-a mers cap la cap, fiecare echipă înscriind câte 21 de puncte, pentru a se intra în ultima pauză cu scorul de 57-56 pentru CSM.

Deși debutul sfertului IV a consemnat două puncte ale oaspeților, în aceste ultime zece minute ale partidei, orădenii s-au mobilizat exemplar, au revenit rapid în avantaj și chiar, treptat, au început să se desprindă. Astfel, la final campioana României s-a impus la o diferență de zece puncte, cu 82-72, în fața unui adversar redutabil, obținând astfel o victorie importantă, nu numai pentru baschetul orădean, cât și cel românesc în general.

De menționat faptul că partida a fost foarte tensionată, jucătorii echipei turce fiind penalizați de mai multe ori cu faulturi tehnice de cei trei arbitri.

Principalul marcator al echipei CSM CSU în această partidă a fost Muhamed Pasalic, autor a 25 de puncte. L-a urmat Sean Denison, cu 18 puncte. De la oaspeți, cei mai eficace au fost D`Angelo Harrison și Rolands Freimanis, autori a câte 16 puncte.

Reurul jocului dintre CSM CSU Oradea și Muratbey Usak Sportif este programat în Turcia pe data de 22 februarie, cu începere de la ora 20:30. Până atunci însă, sâmbătă, 11 februarie, de la ora 20, tot la Arena Antonio Alexe, orădenii vor primi replica echipei U BT Cluj, în Liga Națională.

Florin Mihalca

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *