Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Actor sub reflector: cursuri de teatru pentru copii și adolescenți


Asociația de Teatru Experimental Clandestin organizează cursuri de teatru pentru copii cu vârste cuprinse între:  4-7 ani; 7-10 ani,  adolescenți  și adulți, în Cetatea din Oradea, str. Independenței nr. 39/I.

Înscrierile au loc în perioada 20 februarie – 20 martie 2019.

Detalii despre curs pot fi găsite pe contul de facebook : http: //www.facebook. com/ExperimentTeatruClandestin/, la secretarul literar ETC Cristina Butușină, telefon 0740 308 321 sau la președintele asociației, Sebastian Bărbălan, tel.0757 365 146.  Arta este o căutare de adevăruri prin intermediul aparatelor noastre senzoriale. ActOr sub Reflector este un program de inițiere și formare în arta actoriei și se adresează tuturor celor care vor să-și exploreze potențialul creativ, care vor să se cunoască pe sine, care vor să-și depășească limitele prin jocuri și exerciții psiho-fizice specifice.
Programul „Actor sub reflector” se adresează atât iubitorilor de teatru care-și doresc să facă primii pași către această lume fascinantă, precum și celor care doresc să își înțeleagă și să își controleze mai bine propriile emoții, să redescopere copilul din ei și să îl lase să se joace mai întâi pe scenă și apoi și în viața de zi cu zi. În cadrul sesiunilor de cursuri, vei lua contact în mod practic cu lumea teatrului și vei fi pregătit să îți asumi în mod corect situațiile să lucrezi în echipă cu regizorul și colegii de scenă, dar mai ales să lucrezi individual cu propriile emoții, până ajungi la adevăr, la acea esență care se transmite mai departe prin voce, ochi, postură…si chiar prin tăcere. Prin acest program te vei regăsi pe tine, cel uitat într-un colț prăfuit, te vei distra cu tine și în final te vei cunoaște mai bine. Prin JOC și IMAGINAȚIE, experiențele personale îți vor fi ghid cu tine pentru a te descoperi, pentru a te înțelege și a te accepta.
Astfel, vom lucra pe voce, dicție, text, mișcare scenică, vei lua parte la diverse jocuri de improvizație menite să-ți dezvolte atenția, flexibilitatea, viteza de reacție și memoria, memoria afectivă fiind cea mai importantă. În timp, vei ieși din zona ta de confort, iar la final zona ta de confort va ajunge să nu mai aibă limite.
Acest curs ajută la de-mecanicizarea corpului și a minții înstrăinate din pricina sarcinilor repetitive ale cotidianului, în special cele de la serviciu și cele care țin de condițiile economice, ambientale și sociale ale celui care le practică.

Cristina Butușină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *