Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Defrișări ilegale de arbori în Cimitirul Municipal Oradea


Liviu Andrica, Directorul Administrației Domeniului Public Oradea a declarat vinerea trecută, într-o conferință de presă, că intenţionează să taie 200 de copaci maturi din cimitirul municipal, sub pretextul că rădăcinile acestora distrug mormintele.

Procesul de defrişare a început, discret, în cimitir, unde mai mulţi orădeni au acuzat, în ultimele zile, faptul că arbori crescuţi lângă mormintele pe care le au în grijă, care ofereau umbră, au fost tăiaţi peste noapte.

Situaţia a fost confirmată de comisarii de mediu, care au găsit 21 de cioate ale unor copaci proaspăt doborâţi, care nu au fost afectaţi de nicio boală.

Potrivit Legii 24/2007, cimitirele sunt spaţii verzi, aşa că arborii de aici beneficiază de protecţie şi nu pot fi tăiaţi decât dacă sunt bolnavi. ADP Oradea nu are însă nicio autorizaţie pentru tăierea arborilor, nici de la Primăria Oradea, nici de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor, instituţie care, conform legii, trebuie să avizeze orice intervenţie la un copac sănătos.

Inspectorii de mediu vor amenda ADP Oradea, sancţiunile fiind, potrivit legii, între 1.000 şi 5.000 lei.

Dinicu Braghină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *