Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Bogățiile toamnei prezente în cetate, la „Sărbătoarea Recoltei”, ediția a II-a


„Sărbătoarea Recoltei”, ediția a II-a, are loc în perioada 29 septembrie – 1 octombrie 2017 în curtea Cetății Oradea și constă într-o prezentare a producătorilor din județul Bihor și Târgul toamnei, zilnic între orele 10-19.

La standuri sunt prezenți producători de legume și fructe din zonă, dar și producători agroalimentari de produse tradiţionale,  care își expun spre ofertă produsele proprii. De asemenea, sunt programate și degustări produse tradiţionale.

Consumatorii din Oradea și județul Bihor au ocazia să-și facă aprovizionarea de toamnă direct de la producători, având garanția calității și autenticității acestora, la un preț corect.

Oameni și tradiții autentice în cadrul Târgului Meșterilor Populari din Bihor

Vizitatorii au ocazia să întâlnească meșteri și artiști populari care  oferă spre vânzare îmbrăcăminte populară și obiecte folosite în diferite activități. Meșterii populari promovează tradițiile autentice bihorene prin demonstrații în atelierele proprii.

Scopul manifestării este acela de a păstra valorile locale, prin provocarea tinerei generații de a și le asuma și a le continua.

Distracție de toamnă pentru copii

În cadrul evenimentului, copiii au un spațiu dedicat cu jocuri tematice pe grupe de vârstă inspirate din frumusețile toamnei. Cei mici vor explora toamna trecând pe la standurile producătorilor de unde vor colecționa abțibilduri cu fructe și legume specifice de sezon pentru a le așeza în „Coșul cu Bunătăți”. Efortul lor va fi recompensat cu o serie de premii prin tragere la sorți.

„Așa-i toamna pe la noi”!

„Sărbătoarea Recoltei” aduce orădenilor zilnic,  începând cu ora 17 spectacole  susținute de ansambluri  folclorice,  artiști amatori autohtoni și artiști consacrați care vor încheia seara.

Evenimentul „Sărbătoarea Recoltei” este organizat de ACPPA „Crișana”- Asociația pentru Cercetarea și Promovarea Produselor Agroalimentare, o inițiativă a unui colectiv format din oameni de afaceri, fermieri și cadre didactice universitare din Oradea. Prin acest eveniment se urmărește potențarea sectorului agroalimentar din Crișana, crearea unei identităţi pornind de la produsele agricole, preparatele culinare, tradiţiile specifice zonei şi promovarea acesteia în rândul bihorenilor, asigurarea interacţiunii dintre consumatorul final de produse agroalimentare şi producătorii din Bihor, promovarea asocierii dintre actorii care pot dezvolta comunitatea.

Dr. ing. Dorin Popa, Președintele Asociației Crișana (ACPPA)

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *