Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Bilete de tratament pentru pensionari și în 2019


Potrivit prevederilor Legii nr.263/2010 – privind sistemul unitar de pensii publice, pot beneficia de tratament balnear, pe durata de 16 zile calendaristice, în condiţiile legii, persoanele care au calitatea de:

a) pensionar al sistemului public de pensii, b) asigurat al sistemului public de pensii, c) beneficiar al prevederilor unor legi speciale, care reglementează dreptul la bilete de tratament balnear.

Până la 31 decembrie 2018, CJP Bihor a valorificat 4390 de bilete de tratament, din care 1582 în unitățile de tratament din proprietatea Casei Nationale de Pensii Publice și 2808 de billete de tratament in unități hoteliere cu care CNPP  a încheiat contracte.

Începând cu 1 februarie 2019, CJP Bihor preia primele cereri de bilete de tratament balnear în unitățile-proprietate a Casei Naţionale de Pensii Publice care activează pe piaţa de profil din anul 2003. Aceste unitati acoperă  aproximativ 22% din piaţa de turism balnear din România.

CNPP deţine 13 unităţi hoteliere complet utilate, având capacități de cazare modernizate, cu aparatură medicală modernă, în staţiuni balneo-climaterice de interes naţional: AMARA (jud. Ialomița), BALA (jud. Mehedinti), BIZUȘA (jud. Salaj),  BUZIAS (jud. Timiș), COVASNA (jud. Covasna), GEOAGIU BĂI (jud. Hunedoara), LACUL SĂRAT (jud. Braila), MONEASA (jud. Arad), NICOLINA (jud. Iași), OLĂNESTI (jud. Vâlcea), PUCIOASA (jud. Dâmbovița), SĂRATA MONTEORU (jud. Buzau), 1 MAI (jud. Bihor).

Prima cerere din acest an, depusă la compartimentul pentru bilete de tratament  a fost pentru alocarea unui bilet de tratament balnear la hotelul Ceres din 1  Mai, judetul Bihor.

Carmen Polman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *