Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Despre înțelepciunea Cabala, în colecția Editurii Ari, la Lotus


La librăria Cărtureşti din Lotus Mall Oradea, de la ora 18, are loc o prezentare a colecţiei de cărţi a Editurii ARI, cărţi despre Cabala (autocunoaştere şi dezvoltare personală) şi Educaţie Integrală. Evenimentul este organizat de către ONG-ul Asociaţia ARI sub cupola căruia funcţionează Editura ARI care tipăreşte exclusiv cărţi despre Cabala & Educaţie Integrală.

Cabala este o înţelepciune foarte veche care vorbeşte despre natura umană, conexiunea şi unitatea dintre oameni. Principiul suprem în Cabala este: „Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi!” fiind un deziderat la care aspiră orice student al Cabalei autentice. Valorile de dăruire, altruism, empatie, depăşire a paradigmei egoiste şi construcţia unei societăţi integrale se regăsesc în sistemul de Educaţie Integrală pe care îl promovăm prin Asociaţia ARI. Iată câteva principii în care credem:

– Educaţia presupune transmiterea de competenţe şi abilităţi de relaţionare, comunicare şi empatizare, nu numai transmitere de informaţii.

– Educaţia Integrală pune în centrul ei copilul şi nevoile lui, nu profesorul, educatorul, sindicatele sau sistemul de învăţământ.

– Educaţia se poate face în cerc şi prin joc, nu cu copilul în bancă cu mâinile la spate şi profesorul la catedră.

– Educaţia Integrală înseamnă stimularea dorinţei copilului de a învăţa, nu „forţarea” lui.

– Educaţia trebuie să însemne studiul unor fenomene complexe şi interconectate, materii transdisciplinare, nu studiu de discipline izolate.

– Educaţia corectă trebuie să stimuleze altruismul nu egoismul, solidaritatea nu individualismul.

Daniel Meze, directorul editurii Ari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *