Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Deţinuţii din Penitenciarul Oradea, voluntari la curăţarea oraşului!


Sâmbătă, 15 septembrie 2018, de la ora 9 în cadrul proiectului “Let’s Do It, Romania!”, 20 de persoane private de libertate repartizate în regim deschis, la care s-au alăturat 40 de angajaţi ai Penitenciarului Oradea, au participat, în calitate de voluntari la activităţi de ecologizare şi igienizare pe raza localității Oradea.

Ca şi în anii anteriori, Penitenciarul Oradea susţine colectarea deşeurilor din arealele naturale, dovedindu-se un partener constant al Campaniei „Curăţenie de Toamnă”, din cadrul proiectului “Let’s Do It, Romania!”.

Acţiunea s-a desfășurat în cadrul parteneriatului încheiat atât la nivel local,  cât şi naţional, între Penitenciarul Oradea- Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Asociaţia „Viitorul în zori”, în cadrul campaniei de curăţenie naţionale „Let`s do it, Romania”, în care sunt implicate majoritatea unităţilor penitenciare din ţară.

Proiectul “Let’s Do It, Romania!” este o acţiune socială care îşi propune să responsabilizeze cetăţenii şi autorităţile, în ceea ce priveşte gestiunea corectă a deşeurilor şi aplicarea legislaţiei de mediu, precum şi curăţarea arealelor naturale de pe teritoriul întregii ţări, într-o singură zi.

Prin participarea voluntară a persoanelor private de libertate la această acţiune se urmăreşte implicarea efectivă a penitenciarului în viaţa comunităţii, astfel încât să devină o parte activă a acesteia, pentru a facilita demersurile de reintegrare socială a persoanelor private de libertate, respectiv adoptarea unor modele prosociale de comportament de către acestea.

Adina Bârda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *