Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Dezvoltarea coerentă, dinamică și unitară a Bihorului a avut de suferit


Dezvoltarea coerentă, dinamică și unitară a jud. Bihor a avut de multe ori de suferit datorită lipsei de colaborare și consens între factorii importanți, decizionali ai județului nostru.

În acest context, Federația Patronilor Bihor (FPB) va propune Forumului Organizațiilor Patronale (FOP)  elaborarea unui memorandum, un angajament pe termen mediu și lung al tuturor jucătorilor importanţi, politici, economici, sociali, educaţionali în scopul realizării unui consens al progresului economic al zonei noastre.

FPB, membră a FOP Bihor, susţine realizarea memorandumului propus cu toţi factorii importanţi implicaţi în evoluţia economică, socială, culturală şi spirituală a judeţului Bihor.

În urmă dezbaterilor din cadrul Colegiului Permanent al Federaţiei s-au conturat câteva propuneri privind direcţiile majore care ar trebui să fie acceptate de toţi semnatarii memorandumului şi pe care FOP Bihor le va centraliza pentru studiu şi de la cei care se vor alătura demersului nostru.

După ce FOP va analiza şi celelalte propuneri ale membrilor semnatari ai Acordului de Parteneriat, se va stabili forma finală pe care o vom propune spre analiză tuturor celor care vor accepta semnarea memorandumului.

Propunerile FPB se concentrează pe următoarele direcţii:

  1. Realizarea infrastructurii rutiere din Bihor cu priorităţile următoare:

– Finalizarea lucrărilor la DN 76 pe tot traseul Oradea – Deva, un drum foarte utilizat de firmele de transport și de majoritatea agenților economici

– Demararea lucrărilor la centura ocolitoare a orașelor Beiuș – Ștei pentru fluidizarea traficului și pentru reducerea riscului de accidente rutiere

– Continuarea lucrărilor la Autostrada Transilvania, tronsonul Borș-Suplacu de Barcău, cu începere de la Borș spre Suplac pentru a beneficia cât mai repede de conectarea de pe teritoriul României cu rețeaua de autostrăzi din Europa

– Demararea lucrărilor la Centura ocolitoare a orașului Aleșd pentru a decongestiona circulația pe traseul actual al E60

– Demararea proiectului pentru Drumul Apusenilor, drum ce ar aduce firmelor de turism multe beneficii pentru valorificarea imensului potențial turistic al Munților Apuseni

– Demararea lucrărilor la Centura ocolitoare a orașului Oradea ce urmează a face legătura cu viitoarea autostradă în zona Biharia.

  1. Învăţământul dual

– Implementarea învăţământului dual cu scopul asigurării forţei de muncă calificată în parcurile industriale ale judeţului și nu numai.

  1. Turism

– Valorificarea potențialului turistic montan și balnear al jud. Bihor

  1. Parcuri industriale în jud. Bihor

– Realizarea de noi parcuri industriale în județ, în localitățile Tileagd, Beiuș, Săcuieni

  1. Realizarea unei Săli Polivalente de minim 5000 de locuri

 

  1. Realizarea unui eveniment regional de importanță europeană care să scoată în evidență potențialul bihorean (de exemplu, Centrul Internațional de Natație și Agrement)

 

  1. Bihorul să devină primul județ cu cea mai mare mobilitate electrică, cea mai mare capacitate de producție a energiei verzi, județul cu toate drumurile asfaltate și complet racordat la infrastructura modernă (canalizare, internet, apă curentă) și … un vis frumos, primul județ cu cei mai puțini fumători.

 

Biroul de presă al Federației Patronilor Bihor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *