Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Universitatea Oradea, campioană naţională la volei pe plajă, feminin


Între 12-14 iunie 2017 a avut loc cea de-a II-a ediţie a Campionatelor Naţionale Universitare la Beach volley (volei pe plajă), la Arad, unde echipa feminină a Universităţii din Oradea a devenit campioană naţională la volei pe plajă. 

Turneul a fost organizat de Universităţile „Aurel Vlaicu” şi „Vasile Goldiş” din Arad, cu sprijinul Federaţiei Sportului Şcolar şi Universitar şi al Federaţiei Române de Volei, iar la start s-au prezentat echipe ce au reprezentat 10 instituţii de învăţământ superior din întreaga ţară.

Universitatea din Oradea a fost reprezentată în competitia feminină de perechea Roxana Haidu, studentă la Facultatea de Geografie, Turism si Sport, în anul II la Masterul de Kinetoterapie în reeducare funcţională şi Anca Nicolau (fostă Paşca), studentă în anul I la Facultatea de Ştiinte Economice, programul de master Economia şi Adminstrarea Afacerilor în Turism şi Industria Ospitalităţii.

În drumul spre medalia de aur cele două au obţinut trei victorii din tot atâtea partide disputate, înregistrandu-se următoarele rezultate:Universitatea din Oradea – Universitatea „Vasile Goldiș” Arad 2-0, Universitatea din Oradea – Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport București 2-0 și Universitatea din Oradea – Universitatea de Vest Timișoara 2-1.

Finala pentru locurile 1-2 a fost cel mai disputat meci, echipa timişoreana reuşind să-şi adjudece primul set cu scorul de 21-19. Anca şi Roxana au reuşit să treacă peste eşecul din primul set şi s-au mobilizat exemplar, câştigând setul al II-lea cu scorul de 21-16. În decisiv universitarele orădence au reuşit să-şi păstreze luciditatea şi să se puncteze decisiv în momentele cheie. Cu toată opoziţia adversarelor, acestea au trebuit să se recunoască învinse, victoria fiind de partea echipei Universitatea din Oradea cu 15-10, aceasta situându-se pe locul I şi obţinând medalia de aur.

Cadrele didactice, cu care fetele fac pregătirea şi la CSU Oradea, sunt lectorii universitari Mariana şi Paul Szabo-Alexi, ce fac parte din Departamentul de Educaţie Fizică, Sport şi Kinetoterapie al Facultăţii de Geografie, Sport şi Turism.

Studentele orădence sunt componente ale echipei CSU Oradea, secţia volei şi au obţinut luna trecuta, împreună cu echipa de volei, pentru a patra oară titlul de vice-campioane naţionale universitare la volei.

Aceste performanţe nu sunt întâmplătoare! Voleiul şi beach volleyul sunt 2 ramuri sportive cu tradiţie în Judeţul Bihor şi se bucură de o bună popularitate în rândul tinerilor şi studenţilor din Oradea. Performanţele obtinute de către sportivele studente, o parte dintre ele provenind din alte judeţe, a fost posibilă în urma susţinerii şi sprijinului acordat de către Universitatea din Oradea, sportului academic, precum şi a colaborarii dintre universitate şi diferite structuri sportive pe ramuri de sport.

 

Florin Mihalca cu sprijinul Biroului de  Comunicare al U.O.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *