Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Echipa României de baschet feminin, calificată în semifinalele C.E.B.(U20)


Echipa României s-a calificat, miercuri seara, în semifinalele turneului Diviziei B a Campionatului European de Baschet feminin (U 20), competiție care se desfășoară la Oradea.

Reprezenativa tricoloră a obținut, la Arena „Antonio Alexe”, cea de-a patra victorie, din tot atâtea posibile, după ce a învins formaţia Israelului cu scorul de 64-43.

Primul sfert a fost echilibrat, dar a fost adjudecat la limită de România, cu 13-12,. Apoi, în următoarele zece minute, tricolorele s-au desprins, după ce au înscris 21 de puncte și au primit numai 9.

Și după pauza mare, jocul a fost controlat de selecționata țării noastre, care și-a adjudecat și următoarele două sferturi, cu 12-10 și 18-12.

Astfel, cu rezultatul final de 64-43, echipa pregătită de antrenorii Cătălin Tănase, Alexandru Radu şi Larisa Toma a reuşit a patra sa victorie consecutivă şi nu mai poate pierde unul din primele două locuri în grupă.

Cea mai bună jucătoare a fost în acest joc Maria Ferariu, autoare a 17 puncte.

Cu o etapă înainte de final, România ocupă primul loc în grupă, cu 8 puncte, urmată fiind de Lituania, cu 7 puncte, Ucraina, cu 6 puncte, Israel, cu 6 puncte, Marea Britanie, cu 5 puncte și Grecia, cu 4 puncte.

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *