Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Echipa de baschet CSM CSU Oradea începe sezonul, în 20 septembrie


Luni (14 august), la baza sportivă Antonio Alexe, a avut loc reunirea echipei de baschet masculin CSM CSU Oradea în perspectiva abordării noului sezon competițional. Reunirea a fost urmată imediat de o primă ședință de antrenament, condusă de către Marius Marinău, preparatorul fizic al echipei.

La reunire și ședința de antrenament aferentă au participat opt jucători. Este vorba despre nou veniții Obie Trotter, Goran Gajovic, Nemanja Milosevic, Lucian Țîbîrnă și Darius Meluț, respectiv mai vechii componenți ai echipei Muhamed Pasalic, Bogdan Țîbîrnă și Sergiu Pop. Alături de sportivi, la reunire a fost prezent stafful tehnic și medical, alcătuit din Cristian Achim, Milan Mitrovic și Cristian Dan.

Antrenamentul s-a desfășurat în întregime în aer liber și a cuprins exerciții fizice, respectiv alergări. Acest tip de antrenament, împreună că desele vizite la sala de forță, își  va face locul în rutina zilnică a echipei pe parcursul următoarelor săptămâni. Fără îndoială nu poate să lipsească exercițiul cu mingea și programul specific baschetului, însă acest aspect va trece în prim plan pe parcursul perioadei precompetiționale.

Echipa se antrenează local, în cursul acestei săptămâni, după care în perioada 21-29 august va fi prezentă la Debrecen (Ungaria), locul obișnuit pentru desfășurarea stagiului centralizat de pregătire din fiecare vară. La scurt timp după revenirea din cantonament se vor desfășura primele jocuri de pregătire, pe teren propriu, în compania lui SCM U Craiova.

De la reunire au absentat motivat Martin Zeno (se va alătura echipei în a II-a jumătate a acestei săptămâni), Andrei Mandache și Bobe Nicolescu (aflați în programul echipei naționale de seniori a României, se vor alătura după încheierea aventurii României la EuroBasket 2017), respectiv Basti Ionescu (aflat în programul echipei naționale universitare a României, se va alătura după încheierea Universiadei de la Taipei).

Declarații ale jucătorilor la reunire:

Obie Trotter, conducător de joc CSM CSU Oradea

„Este un nou sezon, o nouă provocare. Sunt bucuros că mă aflu aici și sunt nerăbdător să începem activitatea. Nu am foarte multe informații despre CSM CSU Oradea. Este prima mea experiență în România. Îmi amintesc de perioada în care am jucat pentru Szolnok. Am disputat atunci niște meciuri amicale în presezon, chiar în această sală. Despre oraș nu am apucat atunci să descopăr mai multe, dar acum voi avea și această oportunitate.”

Goran Gajovic, extremă CSM CSU Oradea

„O echipă nouă pentru mine, însă nu e o țară nouă. Cunosc totul despre echipa din Oradea, după ce am petrecut aproape trei sezoane în Liga Națională. Am avut meciuri foarte disputate și importante cu CSM-ul din postura de jucător al lui BC Mureș. Am pierdut finala campionatului chiar în sala din Oradea, dar acum îmi doresc să câștigăm titlul împreună. Trofeul îmi lipsește, așa că am un obiectiv bine definit pentru acest sezon.

Mă bucur că mă aflu aici și îmi doresc foarte mult ca suporterii să fie cel de-al VI-lea jucător. Știu că aproape toate meciurile se joacă cu sala arhiplină, așa că îi aștept alături de noi. Avem nevoie de ei.”

Muhamed Pasalic, fundaș la CSM CSU Oradea

„Sunt foarte fericit că m-am întors la Oradea. Este ceea ce mi-am dorit pentru acest sezon. Sunt foarte optimist în ceea ce privește echipa. Este un nou început și avem la dispoziție o lună pentru a pune la punct toate detaliile, de a ne cunoaște, pentru a stabili relații de joc, a găsi chimia între noi. Avem colegi noi, așa că este nevoie de ceva timp în așa fel încât să fim pregătiți pentru startul perioadei competiționale.

În ceea ce îi privește pe noii jucători, pot să spun că pe Obie îl cunosc din Grecia, iar pe Gajo îl știu din România. Singura noutate pentru mine în această echipă este Nemanja (Milosevic), cu care nu m-am întâlnit în prealabil. Sunt convins că vom găsi punctele comune și le vom exploata în folosul echipei.”

În continuare, conducerea clubului și staff-ul tehnic caută un al VI-lea jucător străin are să se potrivească necesităților echipei și care să se încadreze în bugetul de salarii.

Programul CSM CSU Oradea în presezon

– 14/20 august – pregătire pe plan local
– 21/29 august – cantonament la Debrecen
– 2/3 septembrie – două meciuri amicale cu SCM U Craiova (acasă)
– 8/9 septembrie – Cupa Timișoara (la Timișoara)
– 13 septembrie – meci amical cu Szolnok Olaj KK (acasă)
– 16 septembrie – meci amical cu KK Kosice (acasă)

Startul oficial al sezonului 2017/18 se dă în 20 septembrie, în deplasare,
cu BC Balkan Botevgrad, în primul tur preliminar al FIBA Europe Cup.

Adrian Micinic, CSM Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *